Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού εκθέτουν την κυβέρνηση

Τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού εκθέτουν την κυβέρνηση

«Το θέμα του Τουρισμού συνδέεται άρρηκτα με την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας και την ικανότητα των στελεχών του Τουρισμού να εργασθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η συμβολή και η δυναμική των Γραφείων του Εξωτερικού, είναι δεδομένη, προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αθρόες μεταβολές στη στελέχωση αυτών των γραφείων, χωρίς κριτήρια και διαφάνεια…

«Το θέμα του Τουρισμού συνδέεται άρρηκτα με την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας και την ικανότητα των στελεχών του Τουρισμού να εργασθούν προς<…> αυτή την κατεύθυνση. Η συμβολή και η δυναμική των Γραφείων του Εξωτερικού, είναι δεδομένη, προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αθρόες μεταβολές στη στελέχωση αυτών των γραφείων, χωρίς κριτήρια και διαφάνεια, αφήνουν εκτεθειμένη την Κυβέρνηση» αναφέρουν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, Χρήστος Πρωτόπαπας και Παναγιώτης Σγουρίδης, με αφορμή την απάντηση της υπουργού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις αθρόες προσλήψεις και μεταβολές στη στελέχωση των Γραφείων του Εξωτερικού, πολλές των οποίων ανεκλήθησαν, που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου 9-05-06, κατά την οποία απάντησε ότι:

«Όσον αφορά στα Γραφεία του Εξωτερικού, υπήρξε πρόβλημα νομιμότητας. Νομίζω το γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω τώρα. Είχαν ανακληθεί όλες οι αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή με χρονοβόρες διαδικασίες έχουμε τακτοποιήσει ένα μικρό αριθμό των Γραφείων του Εξωτερικού.

Είναι θέματα νομιμότητας, δεν ήταν δυσκολίες. Ήταν θέματα νομιμότητας και το γνωρίζετε πολύ καλά. Όπως επίσης και με τα θέματα των απολαβών. Έπρεπε να περάσουν με νομοθετική ρύθμιση και επειδή υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, είμαστε υποχρεωμένοι να μην έχουμε προχωρήσει. Δεν φταίμε εμείς, αλλά είναι θέματα νομιμότητας και νόμων».

…οι βουλευτές ερωτούν:

  • Με ποια διαδικασία έγιναν αυτές οι μη νόμιμες προσλήψεις;
  • Ποιες ήταν ακριβώς οι μη νόμιμες ενέργειες και ποιος τις εισηγήθηκε; Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ; Να κατατεθούν οι σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις.
  • Ποιες ενέργειες έγιναν όταν διαπιστώθηκε η μη νομιμότητα;
  • Οι μη νόμιμα διορισθέντες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις. Τιμωρήθηκε κανείς για τα πλαστά ή ατελή στοιχεία;
  • Πως διαχειρίστηκαν μη νόμιμοι υπάλληλοι τα κονδύλια των Γραφείων του Εξωτερικού; Που και πως απέδωσαν αφού ανεκλήθησαν ως παράνομα διορισθέντες;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024