Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκατό μέρες λειτουργίας γιορτάζει το Terminal 5

Εκατό μέρες λειτουργίας γιορτάζει το Terminal 5

Το Terminal 5 του Heathrow προετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι με ιδιαίτερα αυξημένη επιβατική κίνηση, την ώρα που γιορτάζει τις 100 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του τον προηγούμενο Μάρτιο. Σε […]

Το Terminal 5 του Heathrow προετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι με ιδιαίτερα αυξημένη επιβατική κίνηση, την ώρα που γιορτάζει τις 100 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του τον προηγούμενο Μάρτιο. Σε αυτές τις 100<...>ημέρες, η British Airways εξυπηρέτησε περίπου πέντε εκατομμύρια επιβάτες, που ταξίδεψαν μέσω του τερματικού σταθμού και διαχειρίστηκε 38.000 πτήσεις. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, περισσότεροι από 109.000 επιβάτες ταξίδεψαν μεταξύ Τ5 και του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» από τις αρχές Μαρτίου.

Ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Καθημερινά λαμβάνω emails, γράμματα και σχόλια από επιβάτες που μου γνωστοποιούν πόσο απολαμβάνουν τη χρήση του terminal. Όταν το terminal ξεκίνησε τη λειτουργία του, διαχειριζόταν περίπου 40.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση. Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, ο αριθμός των επιβατών αναμένεται να αυξηθεί από 57.000 που είναι σήμερα σε 65.000 ημερησίως. Εργαστήκαμε ακούραστα για τη βελτίωση της λειτουργικής μας απόδοσης και τα αποτελέσματα είναι ορατά στους επιβάτες μας. Η ακρίβεια στις πτήσεις μας και η διαχείριση αποσκευών έχουν βελτιωθεί σημαντικά και οι ουρές στο check-in έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και έχουμε δεσμευθεί ότι θα το επιτύχουμε. Θεωρούμε όμως ότι έχουμε κάνει μια ενθαρρυντική αρχή στο καινούργιο μας σπίτι».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι χρόνοι αναμονής στο αεροδρόμιο έχουν μειωθεί δραστικά και το 79% των επιβατών της British Airways αναφέρουν ότι στο Terminal 5 περίμεναν στην ουρά λιγότερο από 5 λεπτά. Η βελτίωση είναι σημαντική σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν μόνο το 56% των επιβατών της British Airways ισχυρίστηκε το ίδιο.

Το Terminal 5 επέτρεψε στη British Airways να δημιουργήσει και να διαμορφώσει από την αρχή τα lounges στο αεροδρόμιο και η επένδυση αποδίδει ήδη τα μέγιστα, καθώς το 80% των επιβατών αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα νέα Galleries lounges στο Τ5.

ΟΡΟΣΗΜΑ ΤΟΥ TERMINAL 5


  • 27 Μαρτίου – Έναρξη λειτουργίας του Terminal.
  • 18 Απριλίου – Ο εκατομμυριοστός επιβάτης χρησιμοποιεί το Terminal 5.
  • 1 Μαΐου – 4.000 πιλότοι και πληρώματα καμπίνας πτήσεων κοντινών αποστάσεων αρχίζουν να χρησιμοποιούν το terminal ως κέντρο αναφοράς.
  • 5 Ιουνίου – Οκτώ επιπλέον δρομολόγια υπερατλαντικών πτήσεων, περιλαμβανομένης της πτήσης προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, μετακινήθηκαν στο νέο terminal. Περισσότερες από 420 πτήσεις λειτουργούν σε καθημερινή βάση.
  • 25 Ιουνίου – 12.000 πιλότοι και πληρώματα καμπίνας πτήσεων μεγάλων αποστάσεων χρησιμοποιούν το terminal ως κέντρο αναφοράς. Το Compass Centre (το παλαιό κέντρο αναφοράς στο Heathrow) κλείνει και παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του.
  • 17 Σεπτεμβρίου – 29 επιπλέον δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων θα μετακινηθούν από το Terminal 4 στο Terminal 5, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτήσεων σε 480 ημερησίως.
  • Τέλος Οκτωβρίου – Τα εναπομένοντα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων μετακινούνται στο νέο terminal και ο αριθμός των πτήσεων θα φθάσει περίπου τις 510 ημερησίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024