Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑύριο ξεκινάει η απόσυρση των Concord

Αύριο ξεκινάει η απόσυρση των Concord

Το τέλος των υπερηχητικών επιβατικών πτήσεων φαίνεται να έφτασε με την απόφαση της British Airways και της Air France να αποσύρουν από την ενεργό δράση τα Concord

Το τέλος των υπερηχητικών επιβατικών πτήσεων φαίνεται να έφτασε με την απόφαση της British Airways και της Air France να αποσύρουν<...> από την ενεργό δράση τα Concord.

Η κατακόρυφη πτώση στις πληρότητες που ήταν αναμενόμενη μετά από το ατύχημα του Ιουλίου του 2000 -όπου ένα Concord της Air France καταστράφηκε παρασύροντας μαζί του στο θάνατο 113 επιβάτες – έκανε αβάσταχτο για τις δύο εταιρίες το βάρος του αυξημένου κόστους λειτουργίας των αεροσκαφών.

Ένα Concord `καίει` διπλάσια καύσιμα από ένα Boeing 747 και έχει τριπλάσια λειτουργικά κόστη. Η τελευταία πτήση Concord της Air France θα είναι αυτό το Σάββατο, ενώ η British Airways θα σταματήσει τις πτήσεις των Concord τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι δύο εταιρίες ήδη αναζητούν λύσεις για το προσωπικό και τους πιλότους των Concord που αποτελούν την `αφρόκρεμα` του δυναμικού τους.

Μετά τη διακοπή της λειτουργία τους τα Concord θα καταλήξουν στα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ήδη η Air France ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα δωρίσει από ένα Concord στα μουσεία Technik Museum Sinsheim στην ΝΔ Γερμανία, National Air and Space Museum στην Ουάσιγκτον, και French Air and Space Museum στο Παρίσι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024