Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑύξηση κεφαλαίου στην Olympic Catering και νέα στρατηγική ανάπτυξης

Αύξηση κεφαλαίου στην Olympic Catering και νέα στρατηγική ανάπτυξης

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σχεδιασμός για την επίτευξη στόχων που θα τεθούν για το μέλλον και άλλες στρατηγικές κινήσεις αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των Μετόχων της Olympic Catering που […]

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σχεδιασμός για την επίτευξη στόχων που θα τεθούν για το μέλλον και άλλες στρατηγικές κινήσεις αποφάσισε<...> η τακτική γενική συνέλευση των Μετόχων της Olympic Catering που έγινε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τυπικών αποφάσεων, η τακτική γενική συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν μέτοχοι που εκπροσώπησαν συνολικά το 68,38% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.218.125 ευρώ με κεφαλαιοποίηση χωρίς την έκδοση νέων μετοχών από τον λογαριασμό υπέρ το άρτιο, με σύγχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής του αντίστοιχου ποσού και σύγχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με απόσβεση συσσωρευμένων ζημιών κατά 8.557.725, με σύγχρονη αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής χωρίς έκδοση νέων μετοχών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

Μετά τα ανωτέρω το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 4.870.250 ευρώ διαιρούμενο σε 6.957.500 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνελεύσεων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Ευάγγελος Καλπίας παρουσίασε προς τους μετόχους τη νέα στρατηγική ανάπτυξης, καθώς και τις τακτικές κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί τόσο για την εταιρική αναδιάρθρωση της εταιρίας, όσο και για την χρηματοοικονομική της εξυγίανση και επάνοδό της στη κερδοφορία. Επίσης έγινε αναφορά στο 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο υλοποιείται κανονικά και προβλέπει την εμφάνιση για τη τρέχουσα χρήση 2003, κερδών προ φόρων ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών έρευνας και ανάπτυξης για το βιομηχανικό catering, την εξασφάλιση δικτύων πωλήσεων μέσω αντιπροσώπων στις περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας και στην άμεση έναρξη της διαδικασίας παραγωγής. Σημειώνεται ότι πέρα από τις συμβάσεις μαζικής τροφοδοσίας (στρατιωτικές μονάδες) η Olympic Catering θα δραστηριοποιηθεί και στο frozen βιομηχανικό catering για ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, ΣΕΑ, επιβατικά πλοία, συνέδρια κτλ, μέσω της προώθησης 32 διαφορετικών κωδικών προϊόντων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Olympic Catering διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες (κατασκευής 2000) μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, είναι πιστοποιημένη κατά HACCP και ISO 9001 και έχει κατ΄ επανάληψη διακριθεί για την υψηλή ποιότητα παραγόμενων προϊόντων.

Αναφορικά για τη δραστηριοποίηση στην Αεροτροφοδοσία, ο κ. Καλπίας, ενημέρωσε τους μετόχους ότι παρά την ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία του πρώτου εξαμήνου (πόλεμος στο ΙΡΑΚ, εμφάνιση του ιού SARS) τα μεγέθη της εταιρίας κινούνται εντός των στόχων που έχουν τεθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με βάση τα στοιχεία Ιουνίου 2003, αναμένεται αύξηση της αεροπορικής κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς αλλά και πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, ενώ η αποκρυστάλλωση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη νέα Ολυμπιακή Αεροπορία είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Αναφορικά με τις εκμεταλλεύσεις χώρων εστίασης σε αεροδρόμια, ο κ. Καλπίας τόνισε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ριζική ανακαίνιση και λειτουργική αναβάθμιση αυτών, με βάση τη τεχνογνωσία του ομίλου Everest. Ήδη τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τον κύκλο εργασιών και την αποδοτικότητα των αναβαθμισμένων καταστημάτων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Επίσης, ο κ. Καλπίας τόνισε ότι η Olympic Catering, κατάφερε να εξορθολογίσει τον κύκλο εργασιών της, μέσω της διακοπής της δραστηριότητας στο νοσηλευτικό catering, στις δεξιώσεις και σε εκμεταλλεύσεις χώρων εστίασης εκτός αεροδρομίων, οι οποίες κρίθηκαν μη αποδοτικές. Επίσης, κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα, κυρίως λόγω της μείωσης του μόνιμου προσωπικού μέσω εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς και να επιτύχει σημαντικά οφέλη μέσω της κεντρικής διαχείρισης προμηθειών.

Τέλος ο κ. Καλπίας τόνισε ότι η χρήση του 2003 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εταιρία, και θα αποτελέσει ορόσημο για την χρηματοοικονομική της εξυγίανση, την επάνοδο της στη κερδοφορία και την ισχυροποίηση της έναντι του ανταγωνισμού. Ήδη κατά το πρώτο 5μηνο της τρέχουσας χρήσης το σύνολο των εσόδων της εταιρίας διαμορφώνεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων σε κέρδη περίπου 500 χιλ. ευρώ. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρίας θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί πλήρως και αποδοτικά τις τεκμηριωμένες θετικές προοπτικές της χρήσης 2004, έτος κατά το οποίο η Olympic Catering, αναμένει σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κ. Καλπίας αναφέρθηκε στην ύπαρξη άριστου εργασιακού κλίματος στην εταιρία και στη στήριξη που προσέφεραν οι εργαζόμενοι στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024