Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕλληνικές προτάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων

Ελληνικές προτάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων

Η Ελλάδα έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να προτείνει στην Γενική Συνέλευση του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου στον Καναδά, […]

Η Ελλάδα έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να προτείνει στην Γενική Συνέλευση του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)<...> που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου στον Καναδά, τρεις δέσμες μέτρων.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα προταθεί η απαγόρευση των χειραποσκευών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η πραγματοποίηση ελέγχων στα αεροσκάφη από ειδικές μονάδες πριν από την πτήση σε ποσοστό 20 έως 30%, και η δημιουργία ειδικού σώματος αστυνομικών για επιλεγμένες πτήσεις.

Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα προτείνεται να περιλαμβάνονται έλεγχοι στις αποσκευές σε ποσοστό 100% σε όλους τους διεθνείς αερολιμένες, εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα αεροσκάφη, θωράκιση των θυρών στους θαλάμους διακυβέρνησης των αεροπλάνων, έλεγχοι επιβατών πριν από την αναχώρησή τους και κατά τη διάρκεια που θα οδηγούνται στο αεροσκάφος.

Στα μακροπρόθεσμα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για χρηματοοικονομική τεχνική και υλική βοήθεια στα συμβαλλόμενα κράτη για προστασία από έκνομες ενέργειες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024