Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπανέρχεται ο τρόμος για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων

Επανέρχεται ο τρόμος για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων

Με αφορμή το γεγονός της σύλληψης Βρετανού που προσπαθούσε να πουλήσει πύραυλο σε πράκτορα του FBI, ο νεοϋορκέζικος Τύπος στο σύνολο του επανέρχεται στο ζήτημα της ασφάλειας των αεροδρομίων, τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και διεθνώς…

Με αφορμή το γεγονός της σύλληψης Βρετανού που προσπαθούσε να πουλήσει πύραυλο σε πράκτορα του FBI, ο νεοϋορκέζικος Τύπος<...> στο σύνολο του επανέρχεται στο ζήτημα της ασφάλειας των αεροδρομίων, τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και διεθνώς.

Συγκεκριμένα, προχθές συνελήφθη Βρετανός υπήκοος (Ινδικής καταγωγής) σε ξενοδοχείο του διεθνούς αεροδρομίου Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να πουλήσει ένα φορητό πύραυλο εδάφους – αέρος SΑ-18, ρωσικής προέλευσης, σε πράκτορα του FBI, ο οποίος παρίστανε τον ενδιάμεσο για την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Η επιχείρηση σύλληψης του υπόπτου και ακόμη δύο ατόμων στο Μανχάταν, είχε αίσιο τέλος για τις αμερικανικές διωκτικές αρχές, στα χέρια των οποίων βρίσκεται και ο πύραυλος με τον εκτοξευτήρα του. Εκπρόσωπος του FBI αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία των αμερικανικών αρχών με εκείνες της Ρωσίας και της Βρετανίας, επισημαίνοντας ότι με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέτειναν στο να αποφευχθεί ‘νέα, μεγάλη τραγωδία’.

Μέσα από τα δημοσιεύματα είναι διάχυτος ο φόβος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα με τη χρήση φορητών πυραύλων τύπου Stinger εναντίον επιβατικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με αρκετά στοιχεία μυστικών υπηρεσιών, οι πύραυλοι αυτοί κυκλοφορούν παράνομα στη μαύρη αγορά, ενώ ασκείται σκληρή κριτική στο Λευκό Οίκο για καθυστέρηση στη χρηματοδότηση προγράμματος που θα εξοπλίσει τα αεροσκάφη με ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού παρόμοιων πυραύλων.

Πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της εφημερίδας New York Times παραθέτει λεπτομέρειες για το ιστορικό των συλλήψεων. Ειδική αναφορά γίνεται στην έρευνα αεροδρομίων εκτός ΗΠΑ σε Ευρώπη και Ασία, από Αμερικανούς ειδικούς. Επισημαίνεται ότι οι επιθεωρήσεις αεροδρομίων διεθνώς έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες, με Αμερικανούς επιθεωρητές να ελέγχουν δύο αεροδρόμια στο Ιράκ και δέκα ακόμη, σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, περιλαμβανομένου εκείνου των Αθηνών, της Κωνσταντινούπολης και της Μανίλας, από και προς τα οποία αμερικανικές εταιρίες εκτελούν συχνά προγραμματισμένες πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024