Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileNέο Amadeus Electronic Ticketing Direct για ευρείας διάθεσης e-ticketing

Nέο Amadeus Electronic Ticketing Direct για ευρείας διάθεσης e-ticketing

Τις διαδικασίες εξουδετέρωσης όλων των εμποδίων για ευρείας διάθεσης e-ticketing επιταχύνει η εταιρία τεχνολογικών λύσεων για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, Amadeus. H τελευταία e-ticketingλύση της εταιρίας Amadeus Electronic Ticketing […]

Τις διαδικασίες εξουδετέρωσης όλων των εμποδίων για ευρείας διάθεσης e-ticketing επιταχύνει η εταιρία τεχνολογικών λύσεων για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, Amadeus. H τελευταία e-ticketing<...>λύση της εταιρίας Amadeus Electronic Ticketing Direct, επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να εκδίδουν εισιτήρια σε non-BSP (Billing and Settlement Plan) αγορές.

Υπάρχουν περίπου 40 χώρες χωρίς BSP, κάτι που εμποδίζει αρκετές εταιρίες να εφαρμόσουν διαδικασίες e-ticketing σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Amadeus Electronic Ticketing Direct, που αποτελεί τμήμα των λύσεων της Amadeus για την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, θα δώσει τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρίες να λειτουργήσουν σε αυτές τις χώρες, πουλώντας και λαμβάνοντας πληρωμή για ηλεκτρονικά εισιτήρια μέσω του συστήματος της Amadeus, ανταποκρινόμενοι με αυτό τον τρόπο στην προθεσμία που έχει θέσει η IATA σχετικά με το Simplifying the Business μέχρι το Μάιο του 2008. Η νέα λύση καθιστά ικανή την πώληση εισιτηρίων αεροπορικών εταιριών σε επιλεγμένα non-IATA ταξιδιωτικά γραφεία, διευρύνοντας τη διανομή και τα έσοδά τους.

«Παρόλο που η ΙΑΤΑ έχει επεκτείνει τη προθεσμία για την εφαρμογή του e-ticketing μέχρι το Μάιο του 2008, όλοι προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο το νωρίτερο δυνατό. Η διείσδυση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου παγκοσμίως έχει ήδη φθάσει στο 80%, παρόλα αυτά παραμένουν ορισμένα εμπόδια για την καθολική υιοθέτησή του. Ως επιλεγμένος συνεργάτης e-ticketing της ΙΑΤΑ, έχουμε δεσμευτεί στο να βοηθήσουμε την βιομηχανία να ξεπεράσει οποιοδήποτε κώλυμα» σχολίασε ο κ. Frederic Spagnou, αντιπρόεδρος του τομέα Airline Business Group της Amadeus.

Υπενθυμίζεται πως το 2006 η Amadeus σε συνεργασία με την Hahn Air υλοποίησαν μία λύση που θα δίνει τη δυνατότητα interline e-ticketing σε αεροπορικές εταιρίες με περιορισμένους πόρους ή περιορισμένη διανομή σε ορισμένες αγορές.

Στο τομέα λύσεων διανομής, η Amadeus συνεχίζει να ηγείται των προσπαθειών που στηρίζουν το ταξίδι χωρίς έγγραφα. Η εταιρία έχει αναπτύξει e-ticket δίκτυο διανομής – το μεγαλύτερο του κλάδου – συμπεριλαμβάνοντας 209 αεροπορικές εταιρίες σε 144 αγορές. Μέχρι σήμερα, το 78% των εισιτηρίων που εκδίδονται μέσω του συστήματος της Amadeus είναι ηλεκτρονικά.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Amadeus διατηρεί συμφωνίες με 65 αεροπορικές εταιρίες για την πλήρη φιλοξενία των ενεργειών τους όσον αφορά στο e-ticketing, ενώ μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει τους συνδέσμους για 394 interline agreements μεταξύ αεροπορικών εταιριών.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του e-ticketing είναι σημαντικά. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια είναι φθηνότερα στην έκδοση, δυσκολότερα στην πλαστογραφία και αποτελεσματικότερα στην εξυπηρέτηση μέσω των αυτόματων περιπτέρων εξυπηρέτησης των αεροδρομίων. Πέρα της αύξησης της ασφάλειας και της ταχύτητας έκδοσης των εισιτηρίων, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια παρέχουν μία βάση ανάλυσης ναύλων, πελατών και καναλιών πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Η ευελιξία τους σε συνδυασμό με την ακριβές πληροφορία accountability, διανοίγει νέες δυνατότητες στη διαχείριση εσόδων και στις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ είναι ότι η πλήρη υιοθέτηση του e-ticketing θα εξοικονομήσει στη βιομηχανία 3 δισ. δολάρια το χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024