Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαACI World: Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως – Κορυφαία διάκριση για τον ΔΑΑ
Αερομεταφορές

ACI World: Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως – Κορυφαία διάκριση για τον ΔΑΑ

Ο ΔΑΑ βραβεύθηκε στην κατηγορία “Αεροδρόμια με 15 -25 εκατ. επιβάτες ετησίως”, μαζί με τα Aeropuerto de Alicante-Elche (Ισπανία), Budapest Airport (Ουγγαρία) και Helsinki Airport (Φινλανδία).

Η Airports Council International (ACI) World, σε συνεργασία με τη γνωστή τεχνολογική εταιρεία Amadeus, ανακοίνωσε τους νικητές των φετινών Airport Service Quality Awards (ASQ), σύμφωνα με την αξιολόγηση των επιβατών.

Σημειώνεται πως με μια κορυφαία διάκριση τιμήθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος βραβεύθηκε στην κατηγορία “Αεροδρόμια με 15 -25 εκατ. επιβάτες ετησίως”, μαζί με τα Aeropuerto de Alicante-Elche (Ισπανία), Budapest Airport (Ουγγαρία) και Helsinki Airport (Φινλανδία).

Το πρόγραμμα ASQ είναι το κορυφαίο πρόγραμμα μέτρησης και συγκριτικής αξιολόγησης της εμπειρίας των πελατών, για όλα τα αεροδρόμια. Σε σύγκριση με άλλα προγράμματα στον κλάδο των αερομεταφορών, βασίζεται σε άμεση έρευνα μέσω στοιχείων απευθείας από τον ταξιδιώτη, αξιολογώντας την ικανοποίησή του την ημέρα του ταξιδιού.

Τα εν λόγω στοιχεία καλύπτουν περισσότερους από 30 δείκτες απόδοσης, όπως η ευκολία μετακίνησης μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, το check-in και η ποικιλία σε duty free και υπηρεσίες εστίασης.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες ανά τον κόσμο πέρασαν από ένα αεροδρόμιο ASQ.

Νέες κατηγορίες βραβείων

Το 2022, μέσα από μια εκτεταμένη έρευνα, όπου συγκεντρώθηκαν 465.000 αξιολογήσεις επισκεπτών, δόθηκαν 144 βραβεία σε 75 παγκόσμια αεροδρόμια. Οι κατηγορίες των βραβείων περιλαμβάνουν τα Καλύτερα Αεροδρόμια ανά Μέγεθος (επιβάτες ανά έτος) και Περιφέρεια, καθώς και νέες κατηγορίες που εισήχθησαν φέτος για να αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη των αναγκών των επιβατών:

  • Αεροδρόμιο με το πιο αφοσιωμένο προσωπικό
  • Το πιο εύκολο ταξίδι στο αεροδρόμιο
  • Το πιο απολαυστικό αεροδρόμιο
  • Το πιο καθαρό αεροδρόμιο

Η ACI World αποκάλυψε επίσης τους πιο πρόσφατους εισαχθέντες στη λίστα των κορυφαίων. Αυτή η διάκριση απονέμεται σε πέντε αεροδρόμια που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε μια πενταετία, ως μέρος του προγράμματος ASQ:

  • Αεροδρόμιο I Gusti Ngurah Rai (Μπαλί, Ινδονησία)
  • Αεροδρόμιο Ελσίνκι (Ελσίνκι, Φινλανδία)
  • Αεροδρόμιο Guanacaste (Λιβερία, Κόστα Ρίκα)
  • Αεροδρόμιο Ταλίν (Ταλίν, Εσθονία)
  • Διεθνές Αεροδρόμιο του Κίτο (Κίτο, Εκουαδόρ)

Η ACI World συνεχίζει τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Amadeus για την παράδοση των βραβείων ASQ. Και οι δύο οργανισμοί θα απονείμουν τα βραβεία ASQ 2022 και το Roll of Excellence του ACI World Director’s Roll of Excellence κατά τη διάρκεια τελετής στο Customer Experience Global Summit, την  παγκόσμια εκδήλωση αφιερωμένη στην εμπειρία των αεροδρομίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Incheon της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024