Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπεύθυνες για τα δημοτικά – κοινοτικά ελικοδρόμια οι νομαρχίες
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Υπεύθυνες για τα δημοτικά – κοινοτικά ελικοδρόμια οι νομαρχίες

Στην με αρ. πρωτ. 17333/7-4-2009 Ερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και Πολιτικής Εκπροσώπου για θέματα Τουρισμού κας Aντζελας Γκερέκου σχετικά με το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας των Παξών, αλλά και το ελικοδρόμιο των Παξών, απαντά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Στην με αρ. πρωτ. 17333/7-4-2009 Ερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και Πολιτικής Εκπροσώπου για θέματα Τουρισμού κας Aντζελας Γκερέκου σχετικά με<...> το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας των Παξών, αλλά και το ελικοδρόμιο των Παξών, απαντά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, μέσω του με αριθμ. Πρωτ. Β-978/30-4-2009 απαντητικού εγγράφου που υπογράφει ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Μπεκίρης.

Με αφορμή την απάντηση του, ο υφυπουργός διαβιβάζει το υπ’αριθ. ΥΠΑ/Δ13/Α/14403/870/22-4-2009 έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το οποίο ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντινίδης, ενημερώνει πως το ελικοδρόμιο Παξών δεν έχει ακόμα αδειοδοτηθεί, καθώς παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “υπάρχουν εμπόδια στις προσεγγίσεις, δε λειτουργούν τα συστήματα οπτικού βοηθήματος, πυρασφάλειας, φωτοσήμανσης και ο κώνος του ανεμουρίου είναι κατεστραμμένος”.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι “υπεύθυνες για την κατασκευή των δημοτικών και κοινοτικών ελικοδρομίων είναι οι κατά τόπους Νομαρχίες, η δε ΥΠΑ με την τεχνογνωσία που διαθέτει λειτουργεί συμβουλευτικά και ελέγχει την αρτιότητα της κατασκευής, ώστε να μη διακυβεύεται η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των πτήσεων”.

Σε συνέχεια της απάντησης του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, η κα Γκερέκου στις 03.08.2009 απέστειλε σχετική επιστολή προς τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Σ. Πουλημένο, την οποία κοινοποιεί στον πρόεδρο και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μέσω της οποίας θέτει υπόψη την απάντηση του Υπουργείου, ενώ ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η ΝΑΚ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ώστε το ζωτικής σημασίας ελικοδρόμιο των Παξών, να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του νησιού, το συντομότερο δυνατό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024