Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναγκαστική προσγείωση στη Μανίλα για αεροσκάφος της Qantas Airways
Έλεγχοι αλλά και μειώσεις προσωπικού

Αναγκαστική προσγείωση στη Μανίλα για αεροσκάφος της Qantas Airways

Αναγκαστική προσγείωση στις Φιλιππίνες πραγματοποίησε την Παρασκευή ένα Boeing 747-400 της Qantas Airways που είχε ξεκινήσει από το Λονδίνο με προορισμό τη Μελβούρνη, επειδή εν ώρα πτήσης άνοιξε στην άτρακτο […]

Αναγκαστική προσγείωση στις Φιλιππίνες πραγματοποίησε την Παρασκευή ένα Boeing 747-400 της Qantas Airways που είχε ξεκινήσει από το Λονδίνο με<...> προορισμό τη Μελβούρνη, επειδή εν ώρα πτήσης άνοιξε στην άτρακτο μία τρύπα.

Αμέσως μετά το συμβάν αυτό, το Boeing άρχισε να χάνει ύψος και από τα 40.000 πόδια έπεσε στα 25.000. Η αναγκαστική προσγείωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ανάμεσα στους 346 επιβάτες και το 19μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα αίτια δημιουργίας αυτής της τρύπας, διαμέτρου 2,5μ – 3μ, που προκάλεσε προβλήματα συμπίεσης στην καμπίνα των επιβατών προερχόντουσαν από τις φιάλες οξυγόνου.

Μέρος του πατώματος κοντά στην τρύπα υποχώρησε, αφήνοντας εκτεθειμένο το φορτίο, ενώ μέρος της οροφής κατέρρευσε επίσης. Αν και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, οι επιβάτες τρόμαξαν πάρα πολύ και κάποιοι από αυτούς έπαθαν ναυτία και τάση για έμετο. Μετά το περιστατικό, η εταιρεία φρόντισε για τη διαμονή των επιβατών παρέχοντάς τους καταλύματα και απέστειλε για τη μεταφορά τους ένα άλλο αεροσκάφος.

Μετά βέβαια από αυτό το συμβάν, η αεροπορική εταιρία ξεκίνησε ελέγχους σε όλα τα αεροπλάνα της τύπου Boeing. «Η επιθεώρηση των φιαλών χρειάζεται περίπου δύο ώρες για κάθε αεροπλάνο και θα χρειασθούν λίγες μέρες για να ελεγχθεί το σύνολο του στόλου», είπε αξιωματούχος της υπηρεσίας αεροπορικής ασφάλειας της Αυστραλίας.

Απολύσεις προσωπικού

Σε 1.500 απολύσεις προσωπικού θα προχωρήσει η Qantas Airways, ώστε να αντεπεξέλθει στις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες μέσα σε ένα χρόνο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Παράλληλα με τις περικοπές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ανακοινώθηκε ότι θα ακυρωθεί το πρόγραμμα πρόσληψης 1.200 εργαζομένων, τη στιγμή που 22 αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Σύμφωνα με στοιχεία της IATA, International Air Transport Association, ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει υποστεί απώλειες ύψους 6,1 δισ. δολάρια αυτό το χρόνο, εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών στα καύσιμα και υπολογίζεται ότι είναι η χειρότερη χρονιά από το 2003.

Οι περικοπές υπολογίζεται ότι θα επηρεάσουν το 20% του προσωπικού σε διοικητικές θέσεις, καθώς και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Παράλληλα, θα παγώσουν οι μισθοί, ενώ υπάρχει κίνδυνος για αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.
«Ο αερομεταφορέας εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος, αλλά αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που έχει βιώσει», δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος Τζέφρεϊ Ντίξον. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές της Bloomberg, τα κέρδη της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 47% το 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024