Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκρίθηκε η συγχώνευση United- Continental
Οι δύο εταιρείες μεταφέρουν 144 εκατ. επιβάτες το χρόνο

Εγκρίθηκε η συγχώνευση United- Continental

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές ενέκριναν τη συγχώνευση United – Continental, που θα σημάνει την δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο. Οι ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Παρασκευή […]

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές ενέκριναν τη συγχώνευση UnitedContinental, που θα σημάνει την δημιουργία της μεγαλύτερης<...> αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο. Οι ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Παρασκευή τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών United και Continental, αίροντας ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για το σχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρείας αερομεταφορών στον κόσμο.

Οι δύο εταιρείες μεταφέρουν 144 εκατ. επιβάτες το χρόνο σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες με ελάχιστες αλληλοεπικαλύψεις. Η United, με έδρα το Σικάγο, έχει ισχυρότερη παρουσία στις ΗΠΑ και στις χώρες του Ειρηνικού, ενώ η Continental, με έδρα το Χιούστον, επικεντρώνεται περισσότερη στις βορειοανατολικές πολιτείες, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δε θα αντιταχθεί στη συγχώνευση μετά από «εξαντλητική έρευνα» για το θέμα, κρίνοντας ότι οι δύο εταιρείες έχουν “κατά κύριο λόγο αλληλοσυμπληρούμενα δίκτυα”, που αλληλεπικαλύπτονται κυρίως σε στο αεροδρόμιο Newark του New Jersey. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναλάβει άλλη εταιρεία, η Southwest, τις πτήσεις τους προς Νιούαρκ για να καθησυχάσουν τις αντιμονοπωλιακές αρχές.

Μετά τη συγχώνευση οι μέτοχοι της United θα έχουν το 55% της νέας εταιρείας και εκείνοι της Continental το 45%, με μια μετοχική κίνηση που θα ανέλθει σε 3 δισ. δολ. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται United και θα έχει το λογότυπο της Continental.

Οι αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκριναν τη συγχώνευση τον περασμένο μήνα. Για να προχωρήσει η συμφωνία πρέπει να την υπερψηφίσουν οι μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024