Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςEφεση κατά της Continental από την Air France
Η Continental καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ στην Air France

Eφεση κατά της Continental από την Air France

Η Air France κατέθεσε έφεση στην απόφαση που καταδικάζει την αμερικανική αεροπορική εταιρεία Continental για το πολύνεκρο δυστύχημα του Κονκόρντ το 2000 στο Παρίσι, ανακοίνωσε χθες ο νομικός σύμβουλος της […]

Η Air France κατέθεσε έφεση στην απόφαση που καταδικάζει την αμερικανική αεροπορική εταιρεία Continental για το πολύνεκρο δυστύχημα του<...> Κονκόρντ το 2000 στο Παρίσι, ανακοίνωσε χθες ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 6 Δεκεμβρίου, η Continental Airlines είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει έφεση, καθώς καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 200.000 ευρώ για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επίσης να καταβάλει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ στην Air France.

“Καταθέσαμε την έφεση χθες Τετάρτη στο εφετείο των Βερσαλιών, διότι η Continental είχε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά απέναντί μας στην πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης”, τόνισε ο Φερνάντ Γκαρνό. “Ευχόμαστε να έχουμε τα ίδια όπλα με την Continental για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Ήταν επιθετικοί και ανακριβείς σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά τα πραγματικά γεγονότα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Air France με την έφεσή της ζητάει να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο φάκελο της υπόθεσης και να “αποφύγει κάθε καίριο χτύπημα από την πλευρά του αντιπάλου της”, υπογραμμίζει ο Γκαρνό.

Το Κονκόρντ συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Νέα Υόρκη κοντά στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 113 άνθρωποι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024