Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΑνοίγει το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα
Πολυνομοσχέδιο για απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων

Ανοίγει το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα

Σαρωτικές αλλαγές για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες φέρνει το πολυνομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, ένα νέο πλαίσιο που θα…

Σαρωτικές αλλαγές για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες φέρνει το πολυνομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο<...> την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, ένα νέο πλαίσιο που θα φέρει την «αυτόματη» απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Το Βήμα”, στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που προετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών θα περιγράφεται η διαδικασία απελευθέρωσης για τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή. Στο δεύτερο μέρος θα αναφέρονται οι κατηγορίες περιορισμών και εμποδίων που θα αρθούν για το άνοιγμα συνολικά 150 επαγγελμάτων.

Θα παρέχεται ωστόσο περιθώριο 4 έως 6 μηνών σε κάθε υπουργείο για να καθορίσει (με Προεδρικό Διάταγμα ή Υπουργική Απόφαση) ποια επαγγέλματα δεν πρέπει να ανοίξουν επειδή συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος. Για όσα επαγγέλματα δεν κινηθεί η σχετική διαδικασία εντός 6 μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα ανοίγουν αυτόματα.

Τα επαγγέλματα που οδηγούνται “σε άρση περιττών περιορισμών σύμφωνα με τις ορθές νομικές πρακτικές”, όπως αναφέρει το Μνημόνιο Νο 3, είναι μεταξύ άλλων αυτά του αρτοποιού, του εκσκαφέα, του μεσίτη, του ηλεκτρολόγου, του υδραυλικού, του ταξιδιωτικού πράκτορα, του τεχνικού υπολογιστών και του κομμωτή. Κοινή συνισταμένη για τα περισσότερα θα είναι η κατάργηση της κατώτατης αμοιβής.

Κατά την ενδιάμεση αξιολόγηση, που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, η τρόικα θα ελέγξει σε πρώτη φάση την πρόοδο των εργασιών και με βάση αυτή θα εγκρίνει το Φεβρουάριο την τέταρτη δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ, που θα καταβληθεί στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου διαβεβαιώνουν ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές. Αντιθέτως, στο Μνημόνιο προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών για τις περιστασιακές μεταφορές επιβατών “με λεωφορεία, πούλμαν και λιμουζίνες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024