Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην συζήτηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην συζήτηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Σύσσωμη η αντιπολίτευση χαρακτήρισε την τροπολογία για την Ολυμπιακή Αεροπορία, της οποίας η συζήτηση ξεκίνησε χθες στην Βουλή, ως “επιχείρηση διάλυσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας”.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση χαρακτήρισε την τροπολογία για την Ολυμπιακή Αεροπορία, της οποίας η συζήτηση ξεκίνησε χθες στην Βουλή, ως<...> “επιχείρηση διάλυσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας”.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε την τροπολογία “πολιτικό φερετζέ, πίσω από τον οποίο η κυβέρνηση κρύβει την επιχείρηση διάλυσης και απαξίωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με μία εντελώς αόριστη και πρόχειρη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που επιχειρεί να σβήσει τις βαριές αμαρτίες του παρελθόντος της κυβέρνησης Σημίτη”.

Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 1981, υπονόμευσαν καθ` υποτροπήν την πορεία της Ολυμπιακής με διοικήσεις `κομματικών καρεκλοκένταυρων, εκατοντάδες προσλήψεων και δεκάδες αδιαφανών διαπλεκόμενων και ετεροβαρών συμβάσεων υλικού` και απέδωσε στο ακέραιο στις κυβερνήσεις αυτές την ευθύνη για το `φιάσκο` των τριών προηγούμενων προγραμμάτων εξυγίανσης και των συναφών επιχειρήσεων ιδιωτικοποίησης.

Ακόμα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποια θα είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της τροπολογίας και την χαρακτήρισε ότι `τελεί υπό διαλυτική κοινοτική αίρεση`. Επίσης, χαρακτήρισε την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που συνοδεύει την τροπολογία “μνημείο αοριστίας και ελλείψεων, διότι δεν αναφέρει έστω και κατά προσέγγιση ποσά ως προς το όφελος και το κόστος της ρύθμισης που εισάγει η τροπολογία”.

Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ ζήτησαν να αποσύρει η κυβέρνηση την τροπολογία και υποστήριξαν και αυτά με τους εκπροσώπους τους ότι επιχειρείται η διάλυση της Ολυμπιακής.

Ο Δημήτρης Τσιόγκας του ΚΚΕ χαρακτήρισε την τροπολογία `ξεπούλημα της Ολυμπιακής`, `καθοριστικό χτύπημα και αποκορύφωμα πολιτικής απαξίωσης` και επέρριψε ευθύνες και στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι συμφωνεί με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης δήλωσε ότι με την τροπολογία καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και χαρακτήρισε `κυνική και ύπουλη` την κυβερνητική στάση.

Από τον ΣΥΝ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τροπολογία `διάτρητη και σκανδαλώδη`, με την οποία όπως υποστήριξε καταστρατηγείται το άρθρο 20 του Συντάγματος, καταργείται η ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καταστρατηγείται το εμπορικό δίκαιο και ο ποινικός κώδικας, ποδοπατούνται τα δικαιώματα των ασφαλιστικών ταμείων και παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόσθεσε ότι με την τροπολογία η Ολυμπιακή Αεροπορία κατακερματίζεται και στην ουσία διαλύεται χωρίς προοπτική επιβίωσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για `συναίνεση με την διακριτική σιωπή της η οποία ήταν σαφής` προσθέτοντας ότι “η τροπολογία μεθοδεύτηκε και κατασκευάστηκε φωτογραφικά προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις και τα συμφέροντα προαποφασισμένων ιδιωτών αγοραστών, τυχοδιωκτών της εγχώριας αγοράς και Ελλήνων της αλλοδαπής, οι οποίοι προέβλεψε ότι θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το φιλέτο της Νέας Ολυμπιακής χωρίς χρέη και υποχρεώσεις”. Επίσης, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταρρεύσει και το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής κατηγόρησε σύσσωμη την αντιπολίτευση ότι “χρησιμοποιεί απλώς τον καταγγελτικό λόγο, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν θέλει να δοθεί προοπτική στην Ολυμπιακή ώστε να διασωθεί εφόσον δεν υποβάλλει κάποιες συγκεκριμένες αντιπροτάσεις”. Επίσης προειδοποίησε ότι “αν δεν υπάρξει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ολυμπιακή Αεροπορία θα κλείσει διότι ο χρόνος για την σωτηρία της δεν είναι απεριόριστος και υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για να μην χαθούν θέσεις εργασίας και αναγκαστεί να κλείσει η Ολυμπιακή Αεροπορία”.

Όσον αφορά την κατηγορία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ότι πιθανά η τροπολογία να μην τύχει της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Βερελής αντέταξε ότι “δεν υπάρχει ανάγκη προληπτικού ελέγχου από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών” και πρόσθεσε ότι είναι “γνωστοί οι κύκλοι και εδώ και στις Βρυξέλλες που επιθυμούν συγκεκριμένη λύση για την Ολυμπιακή”.

Επίσης, ανέφερε ότι από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι δεν παράγεται με την τροπολογία κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο ενώ αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διευκρίνισε ότι σ` αυτό έχει προσφύγει η Ολυμπιακή και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόσθεσε ότι “ήταν λάθος η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία όρισε ότι η Ολυμπιακή θα πρέπει να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών ορισμένα χρήματα”. Όπως εξήγησε η Ολυμπιακή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – κατηγορώντας την για αδυναμία τεκμηρίωσης – και το θέμα εκκρεμεί προς διευθέτηση.

Τέλος ο κ. Βερελής κάλεσε όλα τα κόμματα να εγκαταλείψουν τον μικροκομματισμό και να βοηθήσουν να δοθεί λύση και να επιβιώσει η εταιρία ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την τροπολογία προειδοποιώντας ότι “υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος και θα φθάσουμε μέχρι τέλους για να δούμε τι κρύβεται από πίσω”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024