Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπενδυτικό ενδιαφέρον για το 51% της Ολυμπιακής

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το 51% της Ολυμπιακής

Νέα προσφορά, προερχόμενη από κοινοπραξία πέντε Ελλήνων εφοπλιστών και δύο ξένων τραπεζών, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα για το 51% της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο […]

Νέα προσφορά, προερχόμενη από κοινοπραξία πέντε Ελλήνων εφοπλιστών και δύο ξένων τραπεζών, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα<...> για το 51% της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας AIR GREECE, Kώστας Μπαντουβάς.

Το πρωί η “νεόπλαστη” κοινοπραξία αναμένεται να παραδώσει στους τρεις συμβούλους της ιδιωτικοποίησης (Εθνική, Εμπορική και Alpha Bank) προσφορά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία”.

Ήδη, οι σύμβουλοι διερευνούν την αγορά προκειμένου να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ολυμπιακής, η οποία ανακοίνωσε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2002. Yπενθυμίζεται ότι δύο εβδομάδες νωρίτερα ο πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Bασιλάκης είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται για την Oλυμπιακή Aεροπορία, αλλά η σημερινή κατάσταση του εθνικού αερομεταφορέα δεν επιτρέπει στη διοίκηση της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας να κάνει σχέδια για το μέλλον.

O κ. Bασιλάκης υποστήριξε ότι είναι πρόωρο προς το παρόν να ανακοινώσει αν θα συμμετέχει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Oλυμπιακής. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, τότε θα ομαλοποιηθεί και η εσωτερική αεροπορική αγορά.

Ο πρόεδρος της Oλυμπιακής Διονύσης Καλόφωνος, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δίνουν ένα πολύ θετικό μήνυμα και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας ακόμη κι αν δεν βρεθούν επενδυτές.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Aegean Airlines, ο κ. Καλόφωνος δήλωσε ότι η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης είναι ανοιχτή σε επιχειρηματίες.

“Αν υπάρχει κάποια αεροπορική εταιρία που πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να συμβάλει μπορεί να το κάνει. Από εκεί και πέρα, μένει να εξετάσουμε την αξία, το βάθος και τη σοβαρότητα αυτής της πρότασης”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΑ και πρόσθεσε: “Πίσω από όσα γράφονται και λέγονται, η ουσία είναι ότι αυτή η εταιρία έχει μια δυναμική και μπορεί να οδηγήσει σε κερδοφόρα δραστηριότητα”.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί επενδυτές ο κ. Καλόφωνος εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά επεσήμανε ότι ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δε συμβεί “η Ολυμπιακή θα βρει το ένα δρόμο μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και της αναβάθμισής της”.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τόσο τα υπουργεία όσο και η διοίκηση της ΟΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, κάτι που για να επιτευχθεί χρειάζονται καλά οικονομικά αποτελέσματα και σωστή διαχείριση.

“Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι προϊόν των ενεργειών και της προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, όπως η μείωση των δαπανών και του κόστους λειτουργίας και η αύξηση των εσόδων μέσα από σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ και πωλήσεων. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δικαιώνουν τους ανθρώπους της Ολυμπιακής”, δήλωσε ο κ. Καλόφωνος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024