Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Boeing αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του Dreamliner
Πρόκληση πυρκαγιάς εν πτήσει

Η Boeing αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του Dreamliner

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου μοντέλου της 787, το επονομαζόμενο Dreamliner, προκειμένου να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε πυρκαγιά […]

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου μοντέλου της 787, το<...> επονομαζόμενο Dreamliner, προκειμένου να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε πυρκαγιά εν πτήσει που κατέστησε επιτακτική την αναγκαστική προσγείωσή του στο Τέξας.

“Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στις επίγειες δοκιμές και να μην δοκιμάσουμε εν πτήσει τα αεροσκάφη έως ότου κατανοήσουμε καλύτερα τι συνέβη στο δοκιμαστικό ΖΑ002”, τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Διαδίκτυο. “Σημειώθηκε πυρκαγιά εν πτήσει και για τον λόγο τούτο προκλήθηκε ο καπνός”, τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας το συμβάν που συνέβη, ενώ το αεροσκάφος προσέγγιζε τη φάση προσγείωσης στο Λαρέντο του Τέξας. Το αεροσκάφος μπόρεσε να προσγειωθεί χωρίς άλλες περιπλοκές, όπως συμπεραίνεται από τα δεδομένα που δημοσίευσε χθες η Μπόινγκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το αεροσκάφος μετέφερε μηχανικούς και στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), εν όλω 42 άτομα, τα οποία απομακρύνθηκαν αμέσως μετά την προσγείωση. Μέχρι σήμερα, ο κατασκευαστικός όμιλος δεν έχει αναφέρει εάν το συμβάν, που σημειώθηκε στο ένα από τα έξι δοκιμαστικά αεροσκάφη, θα καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα παράδοσής τους.

Το 787 έχει έως σήμερα υποστεί αρκετές τεχνικές περιπλοκές διαφόρων τύπων (αστοχία στα οριζόντια πτερύγια της ουράς, στην επιτάχυνση, ενεργοποίηση μηνύματος κινδύνου). Θύμα όλων αυτών των αστοχιών, είναι η ιαπωνική εταιρεία All Nippon Airways (ANA), στην οποία επρόκειτο να γίνει η πρώτη παράδοση τον Φεβρουάριο, καθώς πλέον η παραλαβή θα καθυστερήσει κατά δύο μήνες.

Μάλιστα, το δοκιμαστικό αεροσκάφος ΖΑ002 που έπαθε τη χθεσινή αβαρία έφερε τα χρώματα της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία ήδη έχει διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση παραγωγής των 787.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024