Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαθηλώνονται τα αεροσκάφη της Sabena

Καθηλώνονται τα αεροσκάφη της Sabena

Όσο πάει και μειώνεται κατάλογος των διεθνών αερομεταφορέων μετά από την απόφαση για αναστολή, από σήμερα και άγνωστο για μέχρι πότε, της λειτουργίας της εταιρίας Sabena που οφείλεται στο υπέρογκο […]

Όσο πάει και μειώνεται κατάλογος των διεθνών αερομεταφορέων μετά από την απόφαση για αναστολή<...>, από σήμερα και άγνωστο για μέχρι πότε, της λειτουργίας της εταιρίας Sabena<.> που οφείλεται στο υπέρογκο χρέος της εταιρίας, μετά και από την κατάρρευση της Swissair που διαθέτει το 49.5% η οποία δεν μπόρεσε να την στηρίξει με τη ρευστότητα που χρειαζόταν.

Οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις από την περασμένη Παρασκευή. Mάλιστα, πρόσθεσαν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης στην εταιρία χαρτοφυλακίου "Sabena", όχι όμως και στις θυγατρικές της.

O γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, Kρίστοφ Mίλερ, δεν απέκρυψε τις τεράστιες δυσκολίες. Σε μνημόνιο που απέστειλε προς τους εργαζόμενους υπογραμμίζει ότι η ακραία κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο βελγικός αερομεταφορέας αποτελούσε μία ισχυρή πιθανότητα, ενώ ανέφερε ότι ουδείς επενδυτής προσφέρεται να εξαγοράσει τον όμιλο στο σύνολό του.
Bάσει απόφασης βελγικού δικαστηρίου, η εταιρεία μπορεί να προστατεύεται για δύο μήνες από τις διατάξεις περί χρεοκοπίας. H Swissair, που διαθέτει μερίδιο 49,5%, υπαναχώρησε, χωρίς να προσφέρει τη ζωτικής σημασίας ρευστότητα που χρειαζόταν η Sabena.

Ετικέτες
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024