Τελευταία νέα

Πόλεμος τιμών από την Maersk Air

Η Maersk Air ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για πόλεμο τιμών έτσι ώστε να ωθήσει την αντίπαλό της SAS εκτός της Δανέζικης αγοράς. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Maersk Air, Finn […]

Η Maersk Air ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για πόλεμο τιμών έτσι ώστε να ωθήσει την αντίπαλό της<...> SAS εκτός της Δανέζικης αγοράς. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Maersk Air, Finn Oeelund: “Η SAS είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας, και σκοπεύουμε να πιέσουμε να αποχωρήσουν από τα δρομολόγια με αφετηρία την Δανία σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς”. Τόνισε επίσης ότι: “όσο θα υποφέρουν περισσότερο από εμάς τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο τέλος, η SAS θα προσφέρει κυρίως αναχωρήσεις από την Στοκχόλμη”.

Η SAS ξεκίνησε πτήσεις από την Κοπεγχάγη προς την Αθήνα και την Βενετία, σηματοδοτώντας τον ευθύ ανταγωνισμό με την Maersk Air.

“Τη στιγμή που ξεκίνησαν τα δρομολόγια για Αθήνα και Βενετία τους υποδεχτήκαμε μια μειώσεις τιμών” δήλωσε ο Oeelund.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, στο TravelDailyNews, ο κύριος Andersson, Γενικός Διευθυντής της SAS για την Ελλάδα, τόνισε ότι: “Η SAS θα συνεχίσει το business plan. Ποτέ δεν αλλάξαμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική εξ`αιτίας μιας τακτικής τιμών στην αγορά. Επιστρέψαμε στις κλασσικές πτήσεις από την Σκανδιναβία για Ελλάδα και έχουμε σκοπό να παραμείνουμε”.

Συνέχισε λέγοντας: “Η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε στην αγορά ένα σταθερό και καλό προϊόν. Πετάμε στην Ελλάδα από τα πιο κατάλληλα σημεία της Σκανδιναβίας. Η Κοπεγχάγη είναι σίγουρα ένα τέτοιο σημείο και δεν έχουμε σκοπό να επικεντρωθούμε στην Στοκχόλμη. Έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε ποιοτικό και οικονομικό προϊόν και υπηρεσίες. Έχουμε ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα περιορισμού των εξόδων. Αυτό μας επιτρέπει να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα στην εξυπηρέτηση πελατών από οποιαδήποτε χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες”.

Επίσης αν χρειαστεί να ανταγωνιστούν σε επίπεδο τιμών ανέφερε ότι είναι και σε αυτό ανταγωνιστικοί. “Πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν το 2003 με εισιτήρια κόστους λιγότερο των 65 Ευρώ για την απλή διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου των φόρων. Οι νέες συμφωνίες με τα συνδικάτα δίνουν την δυνατότητα για ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές σε όλες τις κατηγορίες τιμών”.

Τέλος ο κύριος Andersson ανέφερε ότι: “Η SAS, η οποία είναι ένας αερομεταφορέας δικτύου μπορεί να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο και πιο ολοκληρωμένο προϊόν σε σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις point to point, όπως η Maersk Air”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024