Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα`Όχι` στη μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτών από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ

`Όχι` στη μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτών από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε με απόφασή του τη συμφωνία Κομισιόν – ΗΠΑ με την οποία διαβιβάζονται προσωπικά δεδομένα επιβατών αεροπορικών εταιριών στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στις πτήσεις…

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε με απόφασή του τη συμφωνία Κομισιόν – ΗΠΑ με την οποία διαβιβάζονται<...> προσωπικά δεδομένα επιβατών αεροπορικών εταιριών στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στις πτήσεις. Η απόφαση δεν έχει νομική ισχύ, ωστόσο αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ουάσιγκτον και ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας που προβλέπει τη διαβίβαση προς τις αμερικανικές αρχές ούτε λίγο ούτε πολύ 34 προσωπικών στοιχείων μεταξύ των οποίων αριθμοί πιστωτικών καρτών ακόμη και τηλεφωνικά νούμερα.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα παίρνουν δ και θα φωτογραφίζουν ακόμα και πολίτες από τις 27 χώρες για τις οποίες οι ΗΠΑ δεν απαιτούν βίζα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στενών συμμάχων τους όπως της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

Ο εκπρόσωπος του State Department, Ανταμ Έρελι, δήλωσε ότι η νέα πολιτική θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των ΗΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, απαιτώντας από τους πολίτες των χωρών αυτών να παρέχουν “δύο ψηφιακές αναλύσεις του δείκτη και μια ψηφιακή φωτογραφία” προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους. Φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα απαιτούνται ήδη από πολίτες άλλων χωρών για τις οποίες οι ΗΠΑ απαιτούν βίζα.

Ο νόμος των ΗΠΑ προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα πρέπει να εισάγουν στα διαβατήρια `βιομετρικά` δεδομένα όπως δακτυλικά αποτυπώματα έως τις , ωστόσο το State Department και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησαν από το Κογκρέσο να εγκρίνει μία παράταση δύο ετών επειδή οι περισσότερες, αν όχι όλες, δεν αναμένεται να προλάβουν την προθεσμία.

Οι 27 χώρες είναι η Ανδόρα, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μπρουνέι, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024