Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιπλασίασε την κίνηση της η Maersk Air Αθηνών – Αύξηση από σκανδιναβική αγορά

Διπλασίασε την κίνηση της η Maersk Air Αθηνών – Αύξηση από σκανδιναβική αγορά

Διπλασίασε την κίνησή της από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η δανέζικη αεροπορική εταιρία Maersk Air με τις δύο πτήσεις την εβδομάδα από Σκανδιναβία προς Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας […]

Διπλασίασε την κίνησή της από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η δανέζικη αεροπορική εταιρία Maersk Air<.> με τις δύο πτήσεις την εβδομάδα από Σκανδιναβία προς Ελλάδα<...>. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας στην Αθήνα για φέτος θα πρέπει να αναμένουμε μία αύξηση της τάξης του 12% κατά μέσο όρο από όλες τις χώρες της Σκανδιναβικής αγοράς αν δεν υπάρξουν ξανά δυσάρεστες εξελίξεις με το μακεδονικό ζήτημα.

"Τα δύο πρώτα χρόνια που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολα" αναφέρει ο κ. Πλατανιάς, διευθυντής του γραφείου Αθηνών "όμως σήμερα η συνεισφορά των γραφείων IATA μέσω του BSP που προτιμούν πλέον την Maersk Air αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης"συμπλήρωσε.

Από τον Οκτώβριο του 2000 η Maersk Air έχει προσθέσει νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς στα δρομολόγιά της -Λισσαβόνα, Δουβλίνο, Κωνσταντινούπολη, Κάιρο- με ιδιαίτερη επιτυχία. Η πορεία της εταιρίας είναι αναπτυξιακή. Σύμφωνα με τον κ. Πλατανιά, "σε μια εποχή που πολλές εταιρίες συρρικνώνουν τις πτήσεις τους η Maersk Air -περιφερειακή εταιρία συμβατικών πτήσεων- δεν δίστασε να διπλασιάσει τις πτήσεις της. Από τις κινήσεις αυτές φαίνεται και ποια είναι η προοπτική της σκανδιναβικής αγοράς". Πάντως τα στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν τα πραγματικά μερίδια της αγοράς είναι ελλιπή τονίζει ο κ. Πλατανιάς, δεδομένου ότι πολλές αεροπορικές εταιρίες πετάνε στην Σκανδιναβία και σε άλλους προορισμούς μέσω ενδιάμεσων σταθμών και μέσω συμμαχιών, χωρίς όμως να καταγράφεται ο τελικός προορισμός του επιβάτη, παρά μόνο η διαδρομή από το αεροδρόμιο αναχώρησης μέχρι τον πρώτο σταθμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024