Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτήσεις προς την πόλη Nagpur της Ινδίας με την Qatar Airways

Πτήσεις προς την πόλη Nagpur της Ινδίας με την Qatar Airways

Η Qatar Airways εγκαινίασε την έναρξη των προγραμματισμένων πτήσεων προς την πόλη Nagpur της Κεντρικής Ινδίας, η οποία αποτελεί πλέον τον έβδομο προορισμό που εξυπηρετεί η εταιρίαστην Ινδία. Ο Υπουργός […]

Η Qatar Airways εγκαινίασε την έναρξη των προγραμματισμένων πτήσεων προς την πόλη Nagpur της Κεντρικής Ινδίας, η οποία αποτελεί πλέον τον έβδομο προορισμό που εξυπηρετεί η εταιρία<...>στην Ινδία. Ο Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, κ. Praful Patel παρευρέθηκε μεταξύ άλλων επισήμων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dr. Ambedkar του Nagpur προκειμένου να καλωσορίσει την πρώτη πτήση της Qatar Airways, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Akbar Al Baker, ο οποίος έφτασε με την πρώτη πτήση από την Ντόχα.

Η πτήση QR288 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου και έτυχε θερμής υποδοχής με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς και το συμβολικό παραδοσιακό άναμμα της λάμπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qatar Airways είναι η μόνη αεροπορική εταιρία της Μέσης Ανατολής που εξυπηρετεί με τακτικά δρομολόγια το Nagpur. Η έναρξη των δρομολογίων μεταξύ της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ, και του Nagpur ανεβάζει τον αριθμό των δρομολογίων της εταιρίας προς την Ινδία στα 44 την εβδομάδα.

Η Qatar Airways είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ξένες αεροπορικές εταιρίες που δρομολογεί πτήσεις σε επτά πόλεις της Ινδίας. Η έναρξή καθημερινών πτήσεων από την Ντόχα προς την πόλη Ahmedabad στη Δυτική Ινδία το Δεκέμβριο θα αποτελέσει ορόσημο για την Qatar Airways, καθώς 51 πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέουν το Κατάρ με την Ινδία.

Στις δηλώσεις του κατά την άφιξη στο Nagpur, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker είπε “Είμαστε περήφανοι που βάζουμε σταθερά την Qatar Airways στον Ινδικό χάρτη και νιώθουμε ενθουσιασμένοι που η Ινδία εξυπηρετείται από τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων της Qatar Airways από κάθε άλλη χώρα στην οποία πετάει η εταιρία σήμερα”.

Το Nagpur, με πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην πολιτεία Maharashtra. Η περιοχή που περιβάλει την πόλη θεωρείται το κέντρο καλλιέργειας πορτοκαλιών της Ινδίας. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θεωρούν το Nagpur ως την επόμενη βάση ανάπτυξης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας. Το Nagpur είναι μια περιοχή εξαιρετικά πλούσια σε φυσικούς πόρους και προσφέρει μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Ινδίας. Στην πόλη σχεδιάζονται να κατασκευαστούν ένα νέο αεροδρόμιο και μια νέα ζώνη οικονομικών συναλλαγών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024