Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΜε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού σε Συνέδριο
Δίκτυο AgroTourNet

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού σε Συνέδριο

Οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού, με εμπιστοσύνη στις εμπειρίες τους, προσπαθούν να κάνουν μια πρώτη πανελλήνια καταγραφή από τα διάφορα μοντέλα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας υπηρεσιών Τουρισμού και στα Δίκτυα Επιχειρήσεων Τουρισμού. Τη διεθνή εμπειρία μεταφέρει ο κ. Π. Μεταξάτος αξιοποιώντας το δίκτυο…

Οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού, με εμπιστοσύνη στις εμπειρίες τους, προσπαθούν να κάνουν μια πρώτη πανελλήνια καταγραφή από τα διάφορα μοντέλα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο δίνοντας ιδιαίτερη σημασία<...> στα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας υπηρεσιών Τουρισμού και στα Δίκτυα Επιχειρήσεων Τουρισμού. Τη διεθνή εμπειρία μεταφέρει ο κ. Π. Μεταξάτος αξιοποιώντας το δίκτυο AgroTourNet, που καταγράφει παραδείγματα εφαρμογών Αγροτουρισμού στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Τσεχία, Γαλλία, Λιθουανία, Ολλανδία και Ην.Βασίλειο και χρησιμοποιήσει γνώσεις και εμπειρίες τουριστικής πρακτικής για την προώθηση του Αγροτουρισμού.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, που γίνεται, 8-10 Οκτωβρίου 2007, στη Σιάτιστα, προβλέπει στο πρόγραμμά του:

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, Παρουσίαση Αγροτουριστικών δραστηριοτήτων συμμετεχόντων, Συζήτηση για το αντικείμενο Αγροτουρισμού, Προτάσεις για την Οργάνωση επιχειρηματιών τουρισμού (ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ – Ενώσεις Αγροτουρισμού, Συνομοσπονδία), επίσκεψη στην Καστοριά (συνοικία Ντολτσό, Παραλίμνια διαδρομή, ξενώνας ΑΠΟΣΚΕΠΟΣ, ξενώνας ΙΑΣΠΙΣ κλπ).

ΤηνΤρίτη 9 Οκτωβρίου, προβλέφθηκαν οι παρουσιάσεις των: αμκε «Ξένιος Δίας», ΟΙΚΟΞΕΝΙΑ, Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, STEPFOR+, ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ, Πανηγύρι Αγροτουρισμού Επιδαύρου, Εταιρία Εν.Τουρισμού Δράμας, ΤΣΠ ΘΡΟΝΟΣ Πιερίας, ΓΕΦΥΡΙΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Γρεβενών, της ΒΑΜΟΣ ΑΕ κλπ ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούν στην Φλώρινα τις επαύλεις ΑΕΤΟΖΙ (Αετός), τον Ξενώνα ΖΑΖΑΡΗ, την επιχείρηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων ΑΡΤΕΜΗΣ ΟΕ, το Νυμφαίο, τον ξενώνα ΑΓΚΩΝΑΡΙ & την Ταβέρνα ΘΩΜΑ (Σκλήθρο) και την ταβέρνα ΜΥΛΟΡΕΜΑ, οπου θα γίνουν ανοικτές συζητήσεις.

Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, από 10.00 θα δεχθεί, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, εκπροσώπους φορέων και θα συζητηθούν «Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αγροτουρισμός», «Τοπική Εφοδιαστική Αλυσίδα-ΤΣΠ-Δίκτυα», «Αγροτουριστικές Διαδρομές – marketing», θα γίνουν διάφορες παρουσιάσεις καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε γουναράδικο, σε οινοποιείο σε κελάρι και σε αρχοντικό.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης χαιρετίζοντας το συνέδριο αναφέρει: «Ο τουρισμός έχει τη δική του ισχυρή συμβολή στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού, σύγχρονου και ελκυστικού μοντέλου ανάπτυξης για τον τόπο. Ενός μοντέλου που για να λειτουργήσει χρειάζεται ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κυρίως τόλμη. Χρειάζεται επένδυση στη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, των επαγγελματιών και των εργαζομένων όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων. Χρειάζεται εγρήγορση και συνεννόηση. Χρειάζονται ανοιχτές πόρτες και διάλογος. Ο τουρισμός είναι δύναμη ανάπτυξης. Ανάπτυξη που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, φέρνει εισόδημα, δίνει πνοή και ζωντάνια στην ελληνική περιφέρεια.
Ανάπτυξη που δεν ασελγεί πάνω στο περιβάλλον αλλά σέβεται τους φυσικούς πόρους, αφομοιώνει και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, όμως ο τουρισμός είναι και δικαίωμα. Δικαίωμα για όλους τους πολίτες. Για τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Εκφράζοντας τις απλές αυτές σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και σας διαβεβαιώνω ότι ο αγροτουρισμός αποτελεί για την ηγεσία του Υπουργείου μας έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού, αυτοβούλως επιχειρούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με κύριο στόχο να προωθήσουν την οριοθέτηση του αντικειμένου του αγροτουρισμού στην Ελλάδα και να προτείνουν σε συνεργασία με την πολιτεία θεσμοθετήσεις στον συγκεχυμένο τομέα του αγροτουρισμού.

Επιχειρηματίες του αγροτουρισμού από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αργολίδα, Εύβοια, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιωάννινα, Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Πιερία, Πέλλα, Σέρρες, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Αττική και Aρτα, μεταξύ άλλων θα προσπαθήσουν να συνδιαμορφώσουν πλαίσια για τον συντονισμό και τον συνεργατισμό των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων Αγροτουρισμού, την προβολή καλών πρακτικών και τη διαμόρφωση πλαισίου συλλογικής δράσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024