Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠανικός σε αεροσκάφος της Qatar Airways που έχασε απότομα ύψος
Αεροπορικές εταιρείες

Πανικός σε αεροσκάφος της Qatar Airways που έχασε απότομα ύψος

787-aircraft-air-to-air

Το αεροπλάνο ξεκίνησε μια απότομη κάθοδο και έχασε 1.000 πόδια υψόμετρο μέσα σε 24 δευτερόλεπτα.

Πανικός μεταξύ των επιβατών επικράτησε στην καμπίνα ενός αεροσκάφους Dreamliner της Qatar Airways στην πτήση QR161, το οποίο έχασε απότομα ύψος μετά την απογείωσή του από τη Ντόχα, περιέγραψε ένας βετεράνος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Άτομα «έκαναν εμετό και ούρλιαζαν», ανέφερε ο Lucas Andersson, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας εδώ και 20 χρόνια, που έτυχε να είναι επιβάτης της πτήσης από τη Ντόχα προς την Κοπεγχάγη στις 10 Ιανουαρίου. Ο 43χρονος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος ταξίδευε με την οικογένειά του, δήλωσε: «Οι επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν σε όλη την καμπίνα, ενώ ένας άνδρας μπροστά από την αδελφή μου έκανε ακόμη και εμετό, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ξαφνική ‘βουτιά’ να πέρασε απαρατήρητη από κανέναν».

Στοιχεία Flightradar24.com

Το Dreamliner αναχώρησε από τον διάδρομο 16L γύρω στις 2 το πρωί (τοπική ώρα) και ξεκίνησε την κανονική του ανάβαση, κάνοντας μια αριστερή στροφή προς τα ανατολικά. Το αεροπλάνο ανέβηκε στα 1.850 πόδια (564 μέτρα), αλλά στη συνέχεια άρχισε να χάνει ύψος – και όχι μόνο για λίγα πόδια, αλλά μάλλον το αεροπλάνο ξεκίνησε μια απότομη κάθοδο και έχασε 1.000 πόδια υψόμετρο μέσα σε 24 δευτερόλεπτα, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος σε μόλις 850 πόδια (259 μέτρα).

Ο κ. Andersson συνέχισε: «Αυτό που πραγματικά προκαλεί αναστάτωση για τη στιγμή του συμβάντος ήταν ότι δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη από το πιλοτήριο μετά. Έτσι ο κόσμος ρωτούσε τις αεροσυνοδούς, οι οποίες απλώς είπαν ότι όλα ήταν κανονικά και πετάξαμε μέσα σε από απροσδόκητες καιρικές συνθήκες. Το πιθανότερο είναι ότι ούτε αυτές ήξεραν τι συνέβη και απλώς προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο».

Οι πιλότοι κατέληξαν να ανακτήσουν το αεροσκάφος και συνέχισαν την πτήση προς την Κοπεγχάγη. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκεί χωρίς άλλα επεισόδια, 6 ώρες 2 λεπτά μετά την αναχώρηση από τη Ντόχα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024