Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές"Κούρεμα" των ειδικών ομολόγων που δόθηκαν σε εργαζόμενους της πρώην ΟΑ
Ερώτηση του Π. Λαφαζάνη στη Βουλή

"Κούρεμα" των ειδικών ομολόγων που δόθηκαν σε εργαζόμενους της πρώην ΟΑ

Με το PSI η κυβέρνηση εξετάζει να προβεί στο "κούρεμα" των ειδικών ομολόγων, που δόθηκαν αντί αποζημίωσης απόλυσης, σε εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση προς τους κ.κ. υπουργούς
Οικονομικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, σχετικά με “κούρεμα” των ειδικών ομολόγων, που δόθηκαν αντί αποζημίωσης απόλυσης, σε εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

“Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα, εξετάζει να συμπεριλάβει στη διαδικασία του PSI (Private Sector Involvement) και τα ομόλογα ειδικού τύπου που δόθηκαν σε εργαζόμενους αντί αποζημίωσης απόλυσης σύμφωνα με το Ν.3871/2010 (άρθρο 49 παρ. 4)”, αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

“Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α), τους οποίους αφού τους απέλυσαν, χωρίς άμεση καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, τους έδωσαν αντ’αυτής, ειδικού τύπου ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Επειδή θεωρούμε ανήθικο και απάνθρωπο να συμπεριληφθούν στη διαδικασία του PSI ομόλογα που δόθηκαν σε εργαζόμενους, αντί αποζημίωσης απόλυσης εργαζομένων.

Ερωτώνται οι κ.κ υπουργοί
1. Σκοπεύουν να αποκλείσουν κάθε σκέψη για να εντάξουν στη διαδικασία του -έτσι κι αλλιώς απαράδεκτου- PSI, τα ομόλογα ειδικού τύπου, που δόθηκαν αντί αποζημίωσης απόλυσης στους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ο.Α;
2. Αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα ισοδυναμούσε με κάτι παραπάνω από ληστεία;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024