Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa καθηλώνει τις σημερινές πτήσεις
Αερομεταφορές

Απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa καθηλώνει τις σημερινές πτήσεις

Πάνω από 600 πτήσεις της LUfthansa προς Γερμανία και Ευρώπη ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας του συνδικάτου του προσωπικού εδάφους Ver.di της αεροπορικής εταιρείας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακυρώνει σήμερα σχεδόν 600 πτήσεις στην Γερμανία και ενδοευρωπαϊκές λόγω απεργίας του συνδικάτου του προσωπικού εδάφους Ver.di σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Φραγκφούρτης, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

“Προβλέπουμε περίπου 600 ακυρώσεις λόγω της απεργίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το γερμανικό συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών Verdi κάλεσε το προσωπικό εδάφους πολλών αεροδρομίων της χώρας να πραγματοποιήσει και αυτό απεργία, στο πλαίσιο μιας διένεξης που αφορά μια αναπροσαρμογή των μισθών.

Η Lufthansa κατέκρινε την απόφαση του συνδικάτου να προχωρήσει σε μια απεργία, η οποία επηρεάζει αεροδρόμια σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Ανόβερο και Στουτγκάρδη. “Το Ver.di δέχεται το γεγονός ότι η απεργία δυσχεραίνει τις κινήσεις ανθρώπων και εταιρειών που δεν εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας στη Φρανκφούρτη, ένα μήνα πριν” δήλωσε το μέλος ΔΣ της Lufthansa Bettina Volkens. “Ο Όμιλος Lufthansa θα υποστεί ζημιές πολλών εκατομμυρίων, παρόλο που δεν εμπλεκόμαστε στη διαμάχη αυτή για τους μισθούς”, πρόσθεσε η Volkens.

Η απργία γίνεται εξαιτίας διαφοράς σχετικά με αύξηση των μισθών κατά 3,5%, συν μια εφάπαξ πληρωμή 100 ευρώ για 2,1 εκατ. ομοσπονδιακούς και δημοτικούς υπαλλήλους. Οι συνομιλίες με στόχο τη διευθέτηση της διαφοράς πρόκειται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024