Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπευθείας σύνδεση Άμπου Ντάμπι – Βιέννη με Etihad Airways και ΝΙΚΙ
Αεροπορικές εταιρείες

Απευθείας σύνδεση Άμπου Ντάμπι – Βιέννη με Etihad Airways και ΝΙΚΙ

Η ΝΙΚΙ, συνέταιρος Κονού Κωδικού της Etihad Airways, εγκαινίασε την πρώτη απευθείας σύνδεση του Άμπου ντάμπι με τη Βιέννη.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καλωσόρισε την άφιξη της πρώτης πτήσης της συνεταίρου κοινού κωδικού ΝΙΚΙ, από τη Βιέννη στο Άμπου Ντάμπι, με το νέο δρομολόγιο που για πρώτη φορά προσφέρει άμεση σύνδεση μεταξύ των ΗΑΕ και της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Το καθημερινό δρομολόγιο πραγματοποιείται με αεροσκάφος δύο καμπίνων τύπου Airbus A320 με 12 καθίσματα Διακεκριμένης Θέσης και 132 καθίσματα Οικονομικής Θέσης. Η Etihad Airways έχει τοποθετήσει τον κωδικό της “ΕΥ”, ως μέρος της συμφωνίας κοινού κώδικα με τη ΝΙΚΙ, και με αυτόν τον τρόπο συνδέει τις πτήσεις με κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο το δίκτυό της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδική ήπειρο, τη Βόρεια και τη Νότια Ασία και την Αυστραλία.  

Μια σειρά από εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Abu Dhabi για να γιορτάσουν το νέο δρομολόγιο, όπως το παραδοσιακό κανόνι με νερό και την τελετή κοπής της κορδέλας, στην οποία συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΙΚΙ, Christian Lesjak, ο Senior Vice President Global Sales της Etihad Airways, James Mueller και ο Chief Operations Officer της Εταιρείας Αεροδρομίων του Abu Dhabi (ADAC), Ahmed Al Haddabi.

Η ΝΙΚΙ είναι η έβδομη αεροπορική εταιρεία που εγγράφεται στο πρόγραμμα Συνεργατών της Etihad (Etihad Partners program), μαζί με την Αirberlin, την Air Serbia, την Air Seychelles, την Jet Airways, τη Darwin Airline και την Etihad Airways. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014, διαφέρει από τις παλιές συμμαχίες αεροπορικών εταιρειών καθώς πέρα από την καθαρή εμπορική συνεργασία προσφέρει οφέλη, όπως του δικτύου και του συντονισμού σε σχέση με τους τακτικούς επιβάτες.

Επιπλέον, οι συνεταίροι θα επωφεληθούν από τις οικονομίες κλίμακας και τις λειτουργικές συνέργειες, όπως τα κέντρα αριστείας, οι κοινές ομάδες πωλήσεων σε ορισμένους προορισμούς, οι από κοινού δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών και προμηθειών, και η κοινή κατάρτιση πιλότων και πληρώματος στις εγκαταστάσεις της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι.

Ο James Hogan, πρόεδρος και δευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Συγχαίρουμε τη ΝΙΚΙ για την έναρξη του δρομολογίου που συνδέει τη Βιέννη με το Άμπου Ντάμπι. Αυτή είναι η πρώτη διαδρομή μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας και σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της εντυπωσιακής νέας Διακεκριμένης Θέσης. Επιπλέον, είναι σημαντικό ως διαδρομή κοινού κωδικού ότι επιτρέπει στην Etihad Airways να παρέχει άμεση πρόσβαση για πρώτη φορά μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Βιέννης, ενός κορυφαίου οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού ευρωπαϊκού κέντρου, και συνδέει τη διαδρομή με μια σειρά από άλλους προορισμούς σε όλο το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας”.

Στη φωτογραφία, ο Managing Director της NIKI  Christian Lesjak, με τον Senior Vice President Global Sales της Etihad Airways James Mueller και τον Chief Operations Officer της Abu Dhabi Airports Company (ADAC), Ahmed Al Haddabi.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024