Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣε καθεστώς χρεωκοπίας η Αmerican Airlines
Οι πτήσεις της Αmerican Airlines συνεχίζονται κανονικά

Σε καθεστώς χρεωκοπίας η Αmerican Airlines

Η Αmerican Airlines εισήχθη στη διάταξη του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πτήσεις της εταιρείας συνεχίζονται χωρίς προβλήματα.

Αίτηση για υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines και η μητρική της ΑΜR Corp. Καταφεύγοντας στη σχετική διαδικασία, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να λάβει μέτρα, ώστε να περιορίσει τα κόστη και να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, καθώς και την κάμψη της ζήτησης στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Gerard Arpey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συνταξιοδοτείται και τον διαδέχεται ο Thomas Horton, ο οποίος δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ότι ο Arpey είχε εναντιωθεί στην αίτηση για υπαγωγή της AA σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η American Airlines ήταν κάποτε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ, τώρα όμως έχει βρεθεί στην τρίτη θέση.

Πριν από τη διαδικασία της πτώχευσης η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους εργαζόμενους για νέα σύμβαση εργασίας. Η AMR ανακοίνωσε, πάντως, ότι θα συνεχισθούν κανονικά οι πτήσεις της American Airlines, αλλά και της θυγατρικής της, American Eagle, για όσο διαρκεί η εφαρμογή των διατάξεως του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η AMR έκανε επίσης, γνωστό, ότι σχεδιάζει να αρχίσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων, ώστε να μειώσει το εργατικό κόστος σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024