Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕξελίξεις στην υπόθεση της περιουσίας του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη
Δικαστικές διαμάχες στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη

Εξελίξεις στην υπόθεση της περιουσίας του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη

Την Τρίτη 24 Αυγούστου δικαστήριο του Ρεθύμνου αποφάσισε ότι ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης καλώς απέκλεισε το 60% των μετόχων της εταιρείας του από τη λήψη των αποφάσεων, όταν οι τελευταίοι, η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του, έθεσαν ζήτημα να δημιουργηθεί μηχανισμός…

Την Τρίτη 24 Αυγούστου δικαστήριο του Ρεθύμνου αποφάσισε ότι ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης καλώς απέκλεισε το 60% των μετόχων της εταιρείας του από τη λήψη των αποφάσεων, όταν οι τελευταίοι,<...> η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του, έθεσαν ζήτημα να δημιουργηθεί μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου στον όμιλο.

Όπως γράφει σε σχόλιό του ο Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr, “ο δικαστής που πήρε την απόφαση σχολίασε μεγαλοφώνως ότι μπορεί να μην εφάρμοσε αυστηρά τον νόμο αλλά έκανε αυτό που του φάνηκε δίκαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, μία προσπάθεια συμβιβασμού στην οποία πρωτοστάτησε μία από τις Τράπεζες στις οποίες ο όμιλος χρωστάει πολλά, δεν καρποφόρησε εξ`αιτίας της εμμονής της πλευράς που κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα να γίνει η δίκη, προφανώς γνωρίζοντας ότι υπάρχουν… δικαστές στο Ρέθυμνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνονται τα όρια μεταξύ εταιρείας και οικογένειας στην Ελλάδα. Ούτε είναι η πρώτη φορά που τα δικαστήρια ερμηνεύουν τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης με βάση εκείνο που μοιάζει δίκαιο για την οικογένεια. Η επιχειρηματική δραστηριότητα ωστόσο είναι μία δημόσια δραστηριότητα και όχι μια οικογενειακή υπόθεση και μάλιστα όταν αφορά 31 ξενοδοχεία, 6.500 εργαζόμενους και πάνω απο μισό δισ. ευρώ δανεικά απο τις τράπεζες”.

Όπως αναφέρει το κρητικό portal “2810.gr”, o όμιλος έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: από τη μία, ο “πατριάρχης” Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την κόρη του Μαρί και, από την άλλη, η εν διαστάσει πλέον σύζυγός του Πόπη με τα άλλα τους δυο παιδιά, Γιάννη και Τίνα, όλοι τους μέτοχοι στην εταιρεία-κολοσσό. Οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια και σε περίπτωση που δεν επιτύχουν ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό η διαμάχη τους αναμένεται να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024