Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠρόγραμμα Jean-Michel Cousteau για παιδιά στο Grecotel Cape Sounio

Πρόγραμμα Jean-Michel Cousteau για παιδιά στο Grecotel Cape Sounio

Στο ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio, κάτω από το Ναό του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα, αυτό το καλοκαίρι ένας σύγχρονος μύθος των θαλασσών φέρνει κοντά μας μία μοναδική εμπειρία. Για πρώτη […]

Στο ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio, κάτω από το Ναό του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα, αυτό το καλοκαίρι ένας σύγχρονος μύθος των θαλασσών φέρνει κοντά μας μία μοναδική εμπειρία. Για πρώτη φορά σε ξενοδοχείο στην Ευρώπη, σε<...>συνεργασία με τον Jean-Michel Cousteau, γιό του διάσημου εξερευνητή των θαλασσών, ξεκινάει τον Ιούλιο το πρότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παιχνιδιού και οικολογικής δράσης για παιδιά, ’Ambassadors of the Environment’.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 και 8-12 ετών που διαμένουν στο Grecotel Cape Sounio και αποτελείται από δώδεκα συναρπαστικές ομαδικές δραστηριότητες στη θάλασσα και στη στεριά, διάρκειας περίπου 3 ωρών η κάθε μία. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες του Jean-Michel Cousteau με τη βοήθεια του πλέον σύγχρονου θαλάσσιου, εργαστηριακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Υποβρύχιες φωτογραφίσεις, νυχτερινές βουτιές και κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά έως θαλάσσιες εξερευνήσεις με καγιάκ και παρατηρήσεις σε ηλεκτρονικά μικροσκόπια και τηλεσκόπια είναι μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές.

Η υλοποίηση του προγράμματος και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών, πραγματοποιήθηκε από τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό Athens Environmental Foundation, σε συνεργασία με τον οργανισμό Ocean Futures Society του Jean-Michel Cousteau.

Το Grecotel Cape Sounio λόγω της μοναδικής του τοποθεσίας, επιλέχθηκε ως το πρώτο ξενοδοχείο εφαρμογής του προγράμματος, συνδυάζοντας το φυσικό πλούτο του προστατευόμενου Εθνικού Δρυμού Σουνίου με τον αρχαίο πολιτισμό και τα καθαρότερα νερά της Αττικής.

Υπογραμμίζεται, ότι o γνωστός περιβαλλοντολόγος Jean–Michel Cousteau, έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Ocean Futures Society. Με βασικό του σύνθημα: “Προστατεύοντας τους ωκεανούς, προστατεύετε τον εαυτό σας”, προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να δρουν με υπευθυνότητα για την προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα ‘Ambassadors of the Environment’, που ξεκινάει φέτος τον Ιούλιο στο Grecotel Cape Sounio, σκοπό έχει να εκπαιδεύσει του αυριανούς Πρεσβευτές του Περιβάλλοντος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024