Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣημαντική συνεργασία ομίλου Χανδρή με ACCOR

Σημαντική συνεργασία ομίλου Χανδρή με ACCOR

Η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή (Ελλάς) Α.Ε. και το ξενοδοχειακό τμήμα της ACCOR ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για την συγχώνευση των ιδιόκτητων ξενοδοχείων τους και την ανάπτυξη στην Ελλάδα κοινής δραστηριότητας […]

Η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή<.> (Ελλάς) Α.Ε. και το ξενοδοχειακό τμήμα της ACCOR<.> ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για την<...> συγχώνευση των ιδιόκτητων ξενοδοχείων τους και την ανάπτυξη στην Ελλάδα κοινής δραστηριότητας που αφορά στη διαχείριση των ξενοδοχείων. Η συμφωνία τους περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος για την απόκτηση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο οποίο θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του χρόνου.

Η ACCOR είναι κυρίαρχος στην Ευρωπαϊκή αγορά και ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στον ταξιδιωτικό χώρο και στις συναφείς υπηρεσίες με 145.000 υπαλλήλους σε 3.600 ξενοδοχεία σε 140 χώρες. Είναι παρούσα διεθνώς σε όλους τους τομείς της αγοράς με τα εμπορικά της σήματα Sofitel, Novotel, Suitehotel, Coralia, Thalassa, Ibis, Etaphotel, Formule 1, Motel 6 και Red Roof Inns.

Η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή ιδρύθηκε το 1969 και έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της τέσσερα ξενοδοχεία με συνολικό αριθμό 1040 δωματίων που είναι το πολυτελές Metropolitan Hotel στην Αθήνα με 347 δωμάτια, τα ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα με σύνολο 547 δωματίων και το Chios Chandris με 139 δωμάτια.

Οι δυο όμιλοι έδωσαν υπόσχεση αποκλειστικότητας για την ιδιοκτησία και την διαχείριση των ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή συμφώνησε να αγοράσει τις συμμετοχές της ACCOR στα δυο υφιστάμενα ξενοδοχεία της στην Ελλάδα (υπό την έγκριση των λοιπών μετοχών), δηλαδή το 20% στο πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport (345 δωματίων). Η ACCOR με την σειρά της, θα αγοράσει το 20% των μετοχών της διευρυμένης εταιρίας Ξενοδοχεία Χανδρή.

Στην νέα ελληνική εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων που θα ιδρυθεί από την ACCOR, η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή θα αγοράσει το 33% των μετοχών. Αυτή η εταιρία θα διαχειρίζεται τα υφιστάμενα ξενοδοχεία Sofitel & Novotel, τα μετονομασμένα με τα εμπορικά σήματα της ACCOR ξενοδοχεία της εταιρίας Ξενοδοχεία Χανδρή καθώς επίσης και όλα τα νέα ξενοδοχεία που θα αποκτηθούν μελλοντικά από αυτή τη συνεργασία.

Με αυτή τη συνεργασία η εταιρία Ξενοδοχεία Χανδρή και η ACCOR ανταποκρίνονται στις σημαντικές απαιτήσεις που υπάρχουν για την ανάπτυξη ξενοδοχείων στην Ελλάδα σε όλες τις βαθμίδες της αγοράς, από ξενοδοχεία για επιχειρηματίες και διακοπές έως κέντρα θαλασσοθεραπείας 12μηνης λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, μία ξεχωριστή επενδυτική εταιρία θα ιδρυθεί στην αρχή και από τους δύο ομίλους για την ανάπτυξη των οικονομικών ξενοδοχείων υπό το εμπορικό σήμα της ACCOR IBIS το οποίο σήμερα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα με τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την εταιρία Χανδρής, αυτή η συνεργασία εγγυάται μία εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας για το προσωπικό της εταιρίας Ξενοδοχεία Χανδρή ενώ θα προσφέρει επιπλέον θέσεις εργασίας στην Ελληνική τουριστική αγορά στο εγγύς μέλλον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024