Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟ τουρισμός αποτελεί μια δυναμική κίνηση για τη βαλκανική αλιεία
Εναλλακτικός τουρισμός

Ο τουρισμός αποτελεί μια δυναμική κίνηση για τη βαλκανική αλιεία

Κροατία: Ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού για την τόνωση της βιωσιμότητας της αλιείας.

Με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα αλλά και την προστασία και βιωσιμότητα της αλιείας μικρής κλίμακας, η Κροατία δίνει έμφαση στον αλιευτικό τουρισμό μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος που διεξάγεται από το World Wildlife Fund και το FishMPABlue2, έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Σεμπαστιάν Ραλέγιεβιτς, ο οποίος ανήκει σε μια οικογένεια ψαράδων και είναι ένας από τους τρεις “πρωταθλητές” του προγράμματος, οι οποίοι αφιερώνουν μέρος από τις ώρες εργασίας τους στη διδασκαλία τουριστών για το πώς θα ψαρεύουν.

Βγάζω 10 ευρώ την ημέρα από το ψάρεμα και 40 ευρώ από τον τουρισμό“, είπε στον BIRN. “Με τους τουρίστες δεν χρειάζεται να πιάσω 100 κιλά ψαριών. Για μένα αρκεί να πιάσω πέντε κιλά για μεσημεριανό γεύμα. “
Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα αυτό και αποσκοπεί στην καλύτερη τουριστική ανάπτυξη των Βαλκανικών περιοχών.
«Η πρακτική εμπειρία στη θάλασσα και στην αλιεία, σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση και με ένα καλό νομικό πλαίσιο, είναι θεμελιώδους σημασίας για την τύχη της Μεσογείου», δήλωσε η Μιλένα Ράμοφ, διευθύντρια του Φυσικού Πάρκου Telascica.
Η πλήρης συμμετοχή των ψαράδων στη διαχείριση της αλιείας στις προστατευόμενες περιοχές θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων πόρων. Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να κάνουμε τις σωστές αποφάσεις και να δούμε θετικά αποτελέσματα. “
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024