Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤαξίδι στην Αρκαδία μέσω του… Hilton Αθηνών
Ομαδική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών από 11/2 έως 26/3/2010

Ταξίδι στην Αρκαδία μέσω του… Hilton Αθηνών

Το Hilton Αθηνών λειτουργεί και σαν πόλος ανάδειξης των σύγχρονων εικαστικών ρευμάτων της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φιλοξενήσει από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2010 μια […]

Το Hilton Αθηνών λειτουργεί και σαν πόλος ανάδειξης των σύγχρονων εικαστικών ρευμάτων της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φιλοξενήσει από<...> τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2010 μια ομαδική έκθεση τεσσάρων νέων Ελλήνων καλλιτεχνών σε επιμέλεια της καταξιωμένης Βελγίδας ιστορικού τέχνης Els Hanappe, με τίτλο “Ταξίδι στην Αρκαδία”.

Η Αρκαδία είναι μια υπαρκτή τοποθεσία, ένας νομός της Πελοποννήσου γνωστός, εκτός των άλλων, για την ορεινή διαμόρφωση του εδάφους που προκαλεί μια δυσκολία στην πρόσβαση. Η Αρκαδία λειτουργεί εδώ συμβολικά, μια που από την αρχαιότητα χρησιμοποιήτο ως τόπος καταφυγής, ο οποίος σταδιακά, και μέσα από τις αναφορές ποιητών και καλλιτεχνών, κατέληξε να συμβολίζει έναν φανταστικό παράδεισο, όπου η ζωή παρέμενε αθώα κι ευτυχισμένη, η φύση ανέγγιχτη και το τοπίο ειδυλλιακό. Aλλωστε, η έννοια του επίγειου παραδείσου εμπνευσμένη από αυτή την περιοχή έχει αποτυπωθεί εξαιρετικά σε δύο φημισμένους πίνακες, τους “Βοσκούς της Αρκαδίας” (1638-40) του Nicolas Poussin και το “Προσκύνημα στα Κύθηρα” (1717) του Jean-Antoine Watteau.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης χρησιμοποιούν ποικίλες τεχνικές, για να σχολιάσουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στις συνθήκες και την αντίληψη του τρόπου που ταξιδεύουμε, τις συνέπειες του τουρισμού και την περιορισμένη αντίληψη που έχουμε ως προς την τοπογραφία του προορισμού μας. Η Μαρία Κόντη χρησιμοποιεί καρμπόν για να δημιουργήσει αντίγραφα από σχέδια επισκεπτών της Αθήνας του 19ου αιώνα. Ο Γιώργος Στεργίου ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά τοπία, τα οποία περνά μέσα από το φίλτρο των συναισθημάτων του. Ο Απόστολος Καραστεργίου ενδιαφέρεται κυρίως για την αντίληψη του πολιτισμού σε σχέση με τη φύση και “διαφυλάττει” τη μνήμη των φυτών του Galaxy Bar. Τέλος, η Ελένη Καμμά χρησιμοποιεί την τεχνική εκτύπωσης των blueprints, επιθέτοντας σε φωτογραφίες ή κατόψεις πυρηνικών εργοστασίων το αποτύπωμα πραγματικών φυτών.

Τα έργα θα εκτίθενται στο Lobby και στο Aethrion Lounge του Hilton Αθηνών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024