Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςSkal International: Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οικολογικού Τουρισμού

Skal International: Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οικολογικού Τουρισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 64° Παγκόσμιο Συνέδριο του Skal International το οποίο θα διεξαχθεί στο Chennai της Ινδίας από τις 19 έως 23 Οκτωβρίου 2003, θα πραγματοποιηθεί ο Παγκόσμιος […]

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 64° Παγκόσμιο Συνέδριο του Skal International το οποίο θα διεξαχθεί στο<...> Chennai της Ινδίας από τις 19 έως 23 Οκτωβρίου 2003, θα πραγματοποιηθεί ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οικολογικού Τουρισμού.

Φέτος οι συμμετοχές είναι 53 σε σύγκριση με 43 του 2002 χρονιά που ξεκίνησε ο θεσμός. Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης σε συνάρτηση με τον τουρισμό και η προβολή των θετικών επιπτώσεων που ο οικολογικός τουρισμός φέρει στις τοπικές κοινωνίες. Το Skal εναρμονιζόμενο με τις σύγχρονες απαιτήσεις και κατευθύνσεις του τουρισμού προωθεί όλες τις μορφές εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τμήμα των οποίων είναι και ο οικοτουρισμός.

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στους χώρους του Συνεδρίου μεγάλη έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό όλων των συμμετοχών τις οποίες οι σύνεδροι οι οποίοι προέρχονται από 87 χώρες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν. Θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα και η ανέξοδη διαφήμιση όλων των συμμετεχόντων τουριστικών προορισμών θα είναι μεγάλη.

Φέτος, η εμφάνιση της Ελλάδας είναι δυναμική με 7 συμμετοχές έναντι μίας από τη Ρόδο πέρυσι, διότι υπεύθυνη διοργάνωσης του Διαγωνισμού είναι η πρώτη Ελληνίδα (Director) Μέλος του 7μελούς Ανώτατου ΔΣ του Διεθνούς Skal κ. Λίτσα Παπαθανάση. Οι περιοχές από την Ελλάδα που συμμετέχουν είναι: η Φλώρινα, τα Χανιά, η Ρόδος με τρία προγράμματα, η Χάλκη και η Κάλυμνος.

Επίσης το ΥΠΕΧΩΔΕ δια της υπουργού κ. Βάσως Παπανδρέου έχει ενισχύσει οικονομικά τον διαγωνισμό, συμπεριλαμβάνοντάς τον έτσι στις προσπάθειες του Υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη την ανακήρυξη από την ίδια του 2003 ως έτος Οικολογίας και Ανάπτυξης.

Εξ` άλλου Ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Γ. Γιαννόπουλος έχει αθλοθετήσει τα 5 Βραβεία των νικητών τα οποία θα επιδοθούν στην εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου. Επίσημοι προσκεκλημένοι του Skal στο Συνέδριο είναι η Υπουργός κ. Βάσω Παπανδρέου και ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Γ. Γιαννόπουλος. Το Σκωλ εργάζεται με συνέπεια για την φετινή επιτυχία του Διαγωνισμού αλλά και για την καθιέρωση βελτίωση και επέκτασή του τα επόμενα χρόνια και αυτός είναι ένας μόνο από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται με επιτυχία ο μεγαλύτερος Παγκόσμιος διακλαδικός Οργανισμός υψηλόβαθμων επαγγελματικών στελεχών του Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024