Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Κίνα παραπονιέται στη Γαλλία για τον τραυματισμό Κινέζων τουριστών στις ταραχές
Προορισμοί

Η Κίνα παραπονιέται στη Γαλλία για τον τραυματισμό Κινέζων τουριστών στις ταραχές

Οι ταραχές στη Γαλλία έπληξαν και τουρίστες.

Το Γενικό Προξενείο της Κίνας στη Μασσαλία διαμαρτυρήθηκε στη Γαλλία για την επίθεση και το σπάσιμο τζαμιών του λεωφορείου που μετέφερε κινεζική τουριστική ομάδα στη πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ορισμένοι επιβαίνοντες, ανέφερε σε δήλωση του το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων της Κίνας.

Η επίσημη καταγγελία του Γενικού Προξενείου καλούσε τη Γαλλία να διασφαλίσει την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους, ανέφερε η δήλωση.

Το λεωφορείο δέχτηκε επίθεση από ταραχοποιούς την Πέμπτη, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, κατά τη διάρκεια των ταραχών που έπληξε γαλλικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες μετά τον πυροβολισμό της αστυνομίας ενός εφήβου βορειοαφρικανικής καταγωγής. Οι Κινέζοι τουρίστες έφυγαν έκτοτε από τη Γαλλία, ανέφερε η ανακοίνωση του Προξενικού Γραφείου.

Οι Κινέζοι πολίτες στη Γαλλία που κατευθύνονται προς τη Γαλλία θα πρέπει να «ενισχύουν την πρόληψη» και να είναι «πιο προσεκτικοί» υπό το φως των ταραχών που έχουν σαρώσει ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η ανακοίνωση του προξενικού γραφείου.

Οι ταραχές σε όλη τη Γαλλία φάνηκαν να είναι λιγότερο έντονες το Σάββατο, καθώς δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί σε πόλεις σε όλη τη χώρα μετά την κηδεία του εφήβου, αν και υπήρξε κάποια ένταση στο κέντρο του Παρισιού και σποραδικές συγκρούσεις στη Νίκαια, το Στρασβούργο και τη Μασσαλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024