Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή στη Κύπρο
Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου

Αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή στη Κύπρο

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 8% στη διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής […]

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 8% στη διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά<...> καταλύματα και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή ήταν στο 5% από το 2009, όπου ξεκίνησε και η οικονομική κρίση. Όπως τόνισε σε Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρίλαου Σταυράκη στη Βουλή με την ευκαιρία της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2011 “η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ότι η ανάπτυξη θα ήταν υποτονική και κατά το έτος 2010, αποφάσισε να διατηρήσει τα μέτρα στήριξης του τουρισμού που υιοθετήθηκαν το 2009. Τα μέτρα αυτά αφορούν τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 5% από 8% για διαμονή σε ξενοδοχεία, τη μείωση των τελών προσγείωσης αεροσκαφών κατά 25%, την εντατικοποίηση της εκστρατείας προσέλκυσης τουριστών μέσω των αεροπορικών εταιρειών, την αναστολή είσπραξης τελών διανυκτέρευσης σε ξενοδοχειακά καταλύματα από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προώθηση του σχεδίου για τον κοινωνικό τουρισμό για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τους συνταξιούχους.

Έτσι λοιπόν από την την 1η Ιανουαρίου καταργείται η επιβολή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στη διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών, καθώς και σε οποιαδήποτε ενιαία παροχή υπηρεσιών που περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, παρόμοιους χώρους και καταλύματα διακοπών και παροχή υπηρεσιών προγεύματος ή/και ημιδιατροφής ή/και πλήρους διατροφής ή/και ενιαία υπηρεσία η οποία περιλαμβάνει μαζί με τη διαμονή οποιεσδήποτε άλλες παρεχόμενες δραστηριότητες επισιτισμού, περιλαμβανομένης της παροχής οινοπνευματωδών ποτών, μπύρας και κρασιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024