Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΆλλαξε χέρια η Galileo International

Άλλαξε χέρια η Galileo International

Η Cendant Corporation, η μητρική εταιρία της RCI και της Avis, και η Galileo International ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν οριστική σύμβαση, με την οποία η Cendant αποκτά όλες τις κοινές μετοχές […]

Η Cendant<.> Corporation, η μητρική εταιρία της RCI και της Avis, και η Galileo<.> International ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν οριστική σύμβαση, με την οποία η Cendant αποκτά<...> όλες τις κοινές μετοχές της Galileo, με κόστος που αναμένεται να φθάσει τα 33 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 2,9 δισ. δρχ. Επίσης, η Cendant θα αναλάβει και το καθαρό χρέος της Galileo, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 600 εκατ. δολάρια.

Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Δεκέμβριο του 2000, η Galileo κατέγραψε κύκλο εργασιών της τάξης του 1,64 δισ. δολαρίων και κέρδη προ φόρων περίπου 570 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία αυτή θα συνδέσει την Galileo, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διανομής υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία, με την Cendant, παγκόσμιο προμηθευτή εταιρικών και καταναλωτικών υπηρεσιών, με πολύ σημαντική παρουσία στον ταξιδιωτικό κλάδο. Η συναλλαγή που αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2001, υπόκειται στην έγκριση των αρχών και των μετοχών της Galileo.

Η United Air Lines Inc, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Galileo με ποσοστό περίπου 18% μετέχει στη σύμβαση και υποστηρίζει τη συμφωνία με την Cendant και έχει ήδη παραδώσει στην Cendant πληρεξούσιο, με το οποίο την εξουσιοδοτεί να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για τις μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή της UAL.

Ο Henry Silverman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cendant αναφερόμενος στην συμφωνία τόνισε: 'Αυτός ο συνδυασμός θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τους μετόχους και των δύο εταιριών, επειδή αυξάνει ουσιαστικά τόσο τις προσφερόμενες υπηρεσίες, όσο και το γεωγραφικό εύρος. Η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία ωφελείται από τις ευνοϊκές δημογραφικές τάσεις στις ΗΠΑ και την ισχυρή διεθνή ανάπτυξη. Το επιχειρηματικό μοντέλο κόστος-προς-υπηρεσίες της Galileo, οι πελατειακές σχέσεις και η πελατειακή της βάση συμπληρώνουν σε εξαιρετικό βαθμό τα αντίστοιχα επιτεύγματα της Cendant. Η σημαντική παρουσία της Galileo στις αεροπορικές κρατήσεις εισιτηρίων και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της παρέχονται σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν εξαιρετικό στρατηγικό σύμμαχο για την Cendant και θα μας διευκολύνουν να εκμεταλλευθούμε μελλοντικές ευκαιρίες μέσα στην τουριστική βιομηχανία.'

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Galileo, James E. Barlett ανέφερε: 'Η εμπειρία της Galileo στην διοίκηση ενός τεράστιου παγκοσμίου δικτύου και στην παροχή πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων, την καθιστούν ιδανικό στρατηγικό σύμμαχο της Cendant στην παροχή επιχειρηματικών και καταναλωτικών υπηρεσιών. Η συνύπαρξη των δύο εταιριών θα εξασφαλίσει στις μεγάλες εταιρίες, στις μικρές επιχειρήσεις, στα ταξιδιωτικά γραφεία και στους μεμονωμένους πελάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Η εκτεταμένη διεθνής υποδομή της Galileo θα διευκολύνει επίσης την Cendant να εκμεταλλευθεί πολλές και ελκυστικές ευκαιρίες στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές αγορές'.

Οι δύο εταιρίες, προκειμένου να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες και προμηθευτές της Galileo, συμφώνησαν να συνεργασθούν καθ' όλη την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, έτσι ώστε μετά την απορρόφηση να ενοποιηθούν οι υπηρεσίες τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, η Cendant δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στη διοίκηση της Galileo ή σε μείωση του προσωπικού της, πράξεις οι οποίες θα είχαν άμεσο αντίκτυπο στους σημερινούς συνεργάτες της Galileo.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024