Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυμφωνίες διανομής με Amadeus και Galileo υπέγραψε η easyJet

Συμφωνίες διανομής με Amadeus και Galileo υπέγραψε η easyJet

Στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αγορά εταιρικού ταξιδιού, η easyJet υπέγραψε συμφωνίες διανομής με τις εταιρίες Amadeus και Galileo (μέλος της Travelport GDS). Αυτή η πρωτοποριακή επιχειρηματική εξέλιξη θα επιτρέψει στα ταξιδιωτικάγραφεία […]

Στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αγορά εταιρικού ταξιδιού, η easyJet υπέγραψε συμφωνίες διανομής με τις εταιρίες Amadeus και Galileo (μέλος της Travelport GDS). Αυτή η πρωτοποριακή επιχειρηματική εξέλιξη θα επιτρέψει στα ταξιδιωτικά<...>γραφεία που ασχολούνται με το εταιρικό ταξίδι να έχουν άμεση πρόσβαση και να πραγματοποιούν κρατήσεις σε πτήσεις της easyJet μέσω του επιλεγμένου περιβάλλοντος GDS που διαθέτουν, μαζί με τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα εύκολων συγκρίσεων και κρατήσεων.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που το inventory μιας μεγάλης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους είναι διαθέσιμο σε προμηθευτές GDS. Οι εταιρίες easyJet, Amadeus και Galileo αναγνωρίζουν τη ζήτηση που έχει παρουσιάσει η αγορά του εταιρικού ταξιδιού για ευκολότερη πρόσβαση στα ναύλα της easyJet και στις ελκυστικές υπηρεσίες που σχετίζονται με εταιρίες. Η easyJet έχει επίσης ως στόχο να αναπτύξει περαιτέρω το ποσοστό εταιρικών ταξιδιωτών που την επιλέγουν, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 20%, διαμέσου των καναλιών διαχείρισης εταιρικού ταξιδιού, κάτι που ευρέως πραγματοποιείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των GDS.

Η διανομή μέσω των Amadeus και Galileo στοχεύει στα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται στο εταιρικό ταξίδι. Η easyJet θα εφαρμόσει αμοιβή point-of-sale (ο ίδιος κανόνας ισχύει σε όλες τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται εκτός διαδικτύου, όπως τηλεφωνικές κρατήσεις και κρατήσεις στα γραφεία αεροδρομίων) στο κόστος του εισιτηρίου.

Για να καταστούν εφικτές οι συμφωνίες, οι εταιρίες Amadeus και Galileo προχώρησαν σε δημιουργία ξεχωριστών τεχνολογικών λύσεων για σύνδεση του κάθε GDS απευθείας στο inventory της easyJet, επιτρέποντας για πρώτη φορά στα ταξιδιωτικά γραφεία να πραγματοποιούν κρατήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας μέσω των καθημερινών διαδικασιών και καναλιών που χρησιμοποιούν.

Οι εν λόγω συμφωνίες αντιπροσωπεύουν το επόμενο βήμα της εξέλιξης στην low-fare αεροπορική βιομηχανία, ενισχύοντας την αξία των συστημάτων διανομής ως κανάλι πωλήσεων, αποφέροντας κέρδη στον τομέα των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Ο κ. Andy Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος της easyJet δήλωσε: “Είναι ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης της στρατηγικής μας για την προσέλκυση περισσότερων εταιρικών ταξιδιωτών. Η easyJet απευθύνεται στις επιχειρήσεις, προσφέροντας ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν, με μεγάλη συχνότητα πτήσεων που συνδέει τα κυριότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Τώρα παρέχεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία και στους εταιρικούς πελάτες τους να πραγματοποιούν κρατήσεις με την easyJet απομακρύνοντας τον τελευταίο περιορισμό στην αγορά του εταιρικού ταξιδιού.

H easyJet θα διατηρήσει την επιχειρηματική της στρατηγική για απευθείας διάθεση, προσθέτοντας μία point-of-sale αμοιβή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η ιστοσελίδα μας θα παραμείνει το κύριο κανάλι διανομής και τα απευθείας online εισιτήριά μας θα είναι πάντα φθηνότερα. Παρόλα αυτά, ακόμη και με την point-of-sale αμοιβή, οι θέσεις easyJet που πωλούνται μέσω του GDS θα είναι κατά πολύ φθηνότερες από εκείνες που προσφέρουν οι υπόλοιπες παραδοσιακές αεροπορικές εταιρίες”.

Με τη σειρά του, ο κ. David Jones, Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο εμπορικό τμήμα της Amadeus, είπε: “Η συγκεκριμένη συμφωνία υπογραμμίζει και επικυρώνει την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για να προσφέρουμε μία tailor-made λύση στον τομέα των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους. Δημιουργήσαμε μία λύση που συνδέει το GDS απευθείας με το inventory των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, δίνοντας τους τη δυνατότητα αποτελεσματικής διανομής μέσω του GDS. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, προσφέρουμε στα ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με τους εταιρικούς ταξιδιώτες το περιεχόμενο της easyJet, με μία διαδικασία κρατήσεων που ενσωματώνεται απευθείας στην καθημερινή εργασιακή τους διαδικασία”.

Ο κ. Bryan Conway, Διευθύνων Σύμβουλος στην περιοχή EMEA της Travelport GDS σχολίασε: “Ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες της easyJet απευθείας στο GDS, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένο περιεχόμενο στα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται στο εταιρικό ταξίδι και στους πελάτες τους. Το Galileo παρέχει τώρα στα γραφεία τον ίδιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για κρατήσεις του περιεχομένου της easyJet, όπως και με τις άλλες εταιρίες, ενώ προσφέρει στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους έναν απλοποιημένο τρόπο διανομής στην συγκεκριμένη αγορά ταξιδιού”.

Η Amadeus έχει ξεκινήσει πιλοτικές δοκιμές στις χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο. Μόλις ολοκληρωθεί η πιλοτική φάση, η Amadeus θα έχει διαθέσιμες τις πτήσεις της easyJet σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία που πληρούν τις προϋποθέσεις σε όλο τον κόσμο. Οι πτήσεις της easyJet θα είναι διαθέσιμες μέσω του συστήματος Galileo στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους και στην υπόλοιπη Ευρώπη την Πρωτοχρονιά.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην καμπάνια της easyJet’s για αύξηση του ποσοστού των εταιρικών ταξιδιωτών, το οποίο αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 20%. Η easyJet προσφέρει ένα ευρύ δίκτυο πτήσεων, με υψηλή συχνότητα σε αεροδρόμια ευρωπαϊκών πόλεων και αυτή η κίνηση συνοδεύεται από τις πρόσφατες υπηρεσίες για τους εταιρικούς ταξιδιώτες, όπως το speedy boarding και η δωρεάν μεταπήδηση σε πτήση νωρίτερα από αυτή που έχει γίνει η κράτηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024