Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileGordon Wilson: Δεν αποκλείουμε την εξαγορά της Galileo Hellas

Gordon Wilson: Δεν αποκλείουμε την εξαγορά της Galileo Hellas

Χωρίς να αποκλείσει την εξαγορά της Galileo Hellas από τη μητρικής της, ο κ. Gordon Wilson, πρόεδρος και CEO της Cendant Travel Distribution Services International Markets, μίλησε στο TravelDailyNews λίγες μέρες μόνο μετά την πρόσφατη προκήρυξη για την πώληση της θυγατρικής εταιρείας της…

Χωρίς να αποκλείσει την εξαγορά της Galileo Hellas από τη μητρικής της, ο κ. Gordon Wilson, πρόεδρος και CEO της Cendant Travel Distribution<...>Services International Markets, μίλησε στο TravelDailyNews λίγες μέρες μόνο μετά την πρόσφατη προκήρυξη για την πώληση της θυγατρικής εταιρείας της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Από την τοποθέτηση του εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στην πώληση της Galileo Hellas, ανάμεσα στα οποία και η στενή συνεργασία που υπάρχει με την ελληνική κυβέρνηση καθώς και τα σχέδια του ομίλου για την αγορά των Βαλκανίων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η GTA, μέλος του ομίλου αποτελεί σημαντικό tour operator, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Gordon Wilson έχει ως εξής:

Η Cendant έχει την κυριότητα και ελέγχει το franchise της Galileo, ενώ τα προς πώληση τμήματα της Galileo Hellas ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Επομένως, η Galileo Hellas, δεν μπορεί να πουληθεί εάν πρώτα δεν συνεργαστεί πλήρως με την Cendant. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση για όλα τα τμήματα θα ήταν μία νέα ελληνική εταιρεία η οποία θα δώσει ώθηση στην Galileo Hellas, αφού πρώτα εξασφαλίσει μία νέα συμφωνία franchise με την Cendant, και αξίζει να σημειώσουμε ότι εμείς είμαστε πολύ “ανοιχτοί” σε τέτοιες προσεγγίσεις.

Το σχέδιό μας περιλαμβάνει τη στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της Galileo Hellas. Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα με την ΟΑ και την αβεβαιότητα που περιβάλλει το μέλλον της, θα ήταν καλύτερο εάν η Galileo Hellas, που αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια της, να πουληθεί σε μία επιχείρηση με καθαρό και σαφές όραμα και να την οδηγήσει σε ανοδική πορεία σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την ελληνική ταξιδιωτική αγορά.

Δεν θα θέλαμε να αποκλείσουμε την αγορά της επιχείρησης από εμάς του ίδιους και είναι αλήθεια ότι έχουμε κάνει κάποιες προσεγγίσεις, στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά το επιθυμητό σχέδιο δράσης μας τώρα θα ήταν όπως περιγράφεται ανωτέρω.

Η Cendant στα Βαλκάνια

Η Cendant δεν έχει εντάξει μόνο την Turkish Airlines μόνο στο σύστημα e-ticketing αλλά η συμφωνία περιλαμβάνει ως γενικό πελάτη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της. Με αυτό τον τρόπο, η Turkish Airlines ενσωματώνεται στο δίκτυο συνεργασιών της Galileo και “επικοινωνεί” με μία σειρά από σημαντικούς ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν επίσης τέτοιες υπηρεσίες.

Η Galileo, συνεχίζει να αναπτύσσεται στα Βαλκάνια και έχει ορίσει ή βρίσκεται στο στάδιο του ορισμού υπευθύνων των κυριότερων αγορών της περιοχής, που παρουσιάζει υψηλά επίπεδα ταξιδιωτικής ζήτησης, ως συνέπεια της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Επίσης, είμαστε πολύ ενεργοί στα Βαλκάνια με την Gullivers Travel Associates (GTA) δεδομένου ότι και ο τουρίστας και η επιχειρησιακή ζήτηση για τις υπηρεσίες στέγασης και εδάφους από σε όλο τον κόσμο για αυτό το μέρος της Ευρώπης αυξάνονται. H GTA, αποτελεί την καλύτερη επιλογή η οποία επιτρέπει στους ξενοδόχους, στους tour operator, και γενικότερα σε αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας με προορισμούς περιοχές των Βαλκανίων για να εκμεταλλευτούν τις πολύ ευρύτερες, σφαιρικές ευκαιρίες διανομής για τα προϊόντα τους στις αερογραμμές χαμηλότερου κόστους, tour operators, γραφεία ταξιδίων και ακόμα και άμεσα στον καταναλωτή μέσω των διάφορων καναλιών που παρέχονται από το gta.

Για παράδειγμα, στη Ρουμανία το GTA, έχει δει να αυξάνεται ο κύκλος εργασιών του κατά 50% μέσα στο 2005 έναντι του 2004 και προγραμματίζουμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας πέρα από το παραδοσιακό κέντρο του Βουκουρεστίου δουλεύοντας με τους υπάρχοντες πελάτες βοηθώντας τους, έτσι ώστε να εντάξουν αυτούς τους νέους προορισμούς. Στις χώρες όπως η Βουλγαρία και η Σερβία και το Μαυροβούνιο βλέπουμε επίσης τα σημαντικά επίπεδα αύξησης και δουλεύοντας στενά με τα δίκτυα αντιπροσωπειών μας προσπαθούμε ενεργά να συνεχίσουμε την καθιέρωση αυτών των αγορών ως βασικούς προορισμούς.

Νέος πρόεδρος στην Cendant Travel Distribution Services

Καθήκοντα CEO και προέδρου στην Cendant Travel Distribution Services ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Jeff Clarke, ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρίας λογισμικού Computer Associates (CA). Ταυτόχρονα όμως η εταιρία προτίθεται να αλλάξει ονομασία σε Travelport.

Σχολιάζοντας την αλλαγή ονόματος, ο chairman της TDS, κ. Gordon Bethune, ανέφερε: “Η ονομασία Travelport μας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και ενιαία ταυτότητα επωνυμίας. Το Travelport θα συνεχίσει να εμπλουτίζει την ταξιδιωτική εμπειρία με βελτιωμένα συστήματα λειτουργίας και εξατομικευμένη προσέγγιση πελατών”.

Σημειώνεται ότι η μετονομασία θα έχει γίνει επίσημα μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, όταν θα αποκαλυφθεί η νέα ταυτότητα και το λογότυπο της εταιρίας.

Αναδυόμενο αστέρι στον τομέα της τεχνολογίας για πολλά χρόνια” χαρακτήρισε τον κ. Clarke ο chairman και CEO της Cendant, κ. Henry Silverman. Ο νέος CEO και πρόεδρος στην Cendant Travel Distribution Services, κ. Clarke, ανέφερε: “Η TDS, με τα κορυφαία της brands, όπως Orbitz, Galileo και GTA διασφαλίζει την ανάπτυξη της στους επόμενους μήνες, αλλά και χρόνια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024