Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπίσκεψη Wu Bangguo στο λιμάνι του Πειραιά

Επίσκεψη Wu Bangguo στο λιμάνι του Πειραιά

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε χτες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2006, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας,κ. Wu Bangguo, υποδεχόμενος από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. […]

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε χτες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2006, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας,<...>κ. Wu Bangguo, υποδεχόμενος από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Κατά την τελετή της υποδοχής παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωαννής Τραγάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Βλάχος, καθώς και η Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Ο κ. Κεφαλογιάννης στο χαιρετισμό, που απηύθυνε προς τον Κινέζο επίσημο, χαρακτήρισε την επίσκεψη του, ως επίσκεψη σταθμό για το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί καρπό μιας σειράς ιδιαίτερα παραγωγικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, για την προώθηση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων έχει ενταχθεί και η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας των Ελληνικών λιμένων με επιχειρήσεις και φορείς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας”.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάδειξη των ελληνικών λιμένων σε διεθνείς κόμβους διαμετακομιστικού εμπορίου για φορτία προερχόμενα από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, δεδομένου ότι η γεωγραφική θέση των λιμένων της Ελλάδος πάνω στον άξονα Ανατολής – Δύσης καθώς και οι σημαντικές δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αποτελούν τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται με μέριμνα της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι ευκαιρίες ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών σε ένα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πραγματοποίηση έργων λιμενικής υποδομής και ανωδομής στους Ελληνικούς λιμένες, των οποίων η διαδικασία εκσυγχρονισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση της επιβατικής, της τουριστικής αλλά και της εμπορευματικής κίνησης.

Τέλος ο κ. Υπουργός ευχήθηκε στον Κινέζο Πρόεδρο ευχάριστη και εποικοδομητική παραμονή στη χώρα μας, ενώ ακολούθως ο κ. Wu Bangguo ξεναγήθηκε στους χώρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024