Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Γερμανική τουριστική αγορά ελπίζει σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Η Γερμανική τουριστική αγορά ελπίζει σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Η Γερμανική αγορά τουριστικών πακέτων διακοπών εμφανίζει μικρή αύξηση στις πωλήσεις της για το καλοκαίρι του 2004, αφήνοντας τους `tour operators` να ελπίζουν για αλλαγή της κατάστασης μέσω των κρατήσεων τελευταίας στιγμής

Η Γερμανική αγορά τουριστικών πακέτων διακοπών εμφανίζει μικρή αύξηση στις πωλήσεις της για το<...> καλοκαίρι του 2004, αφήνοντας τους `tour operators` να ελπίζουν για αλλαγή της κατάστασης μέσω των κρατήσεων τελευταίας στιγμής. Αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει ανταγωνισμός στις τιμές των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων πληρότητας, που εμφανίζονται και του στενέματος των χρονικών περιθωρίων για κάποια αλλαγή των πραγμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η FVW.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ελπίζουν σε καλύτερες μέρες του μέλλοντος, καθώς ο άσχημος καιρός του παρελθόντος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004 στην Πορτογαλία καθυστέρησε τις κρατήσεις των οικογενειών για διακοπές. Μάλιστα, οι ειδικοί συμφωνούν πως “οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να κάνουν τις κρατήσεις τελευταία στιγμή, ελπίζοντας σε πτώση των τιμών, κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί”. Τονίζοντας ότι οι αδικημένοι της υπόθεσης είναι και πάλι οι οικογένειες. Παρόλα αυτά οι ειδικοί προβλέπουν ότι στο τέλος του 2004 η Γερμανική αγορά θα έχει έσοδα της τάξεως 3-4%.

Τέλος, όσον αφορά στους προορισμούς, η Αίγυπτος παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για αυτό το καλοκαίρι, ενώ καλές είναι και οι πωλήσεις πακέτων με προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι και η Τουρκία. Η ζήτηση της Τυνησίας ανεβαίνει σιγά – σιγά, ενώ η Κροατία και η Βουλγαρία συνεχίζουν την ανοδική πορεία των προηγούμενων ετών τους. Αντίθετα, την χαμηλότερη ζήτηση εμφανίζουν τα Κανάρια Νησιά, ενώ η Ελλάδα και η Πορτογαλία τώρα αρχίζουν να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των τουριστών. Οι προσφορές υπηρεσιών all-inclusive είναι για άλλη μια χρονιά ιδιαίτερα δημοφιλείς, κυρίως στις κρατήσεις των οικογενειών, ενώ οι περιοχές που δεν προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες ανήκουν πλέον στους χαμένους της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024