Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά τα ταξίδια των Γερμανών

Η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά τα ταξίδια των Γερμανών

Η διεθνής οικονομική κρίση επηρέασε του Γερμανούς πολύ περισσότερο απ` ό,τι ο πόλεμος στο Ιράκ και η επιδημία του ιού Sars, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τον Τουρισμό (ΕΤΙ)…

Η διεθνής οικονομική κρίση επηρέασε του Γερμανούς πολύ περισσότερο απ` ό,τι ο πόλεμος στο Ιράκ και η επιδημία του ιού Sars<...>, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τον Τουρισμό (ΕΤΙ).

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΕΤΙ Μάρτιν Φοντανάρι, πάνω από τους μισούς Γερμανούς προτίμησαν αυτό το καλοκαίρι να μείνουν στο σπίτι τους ή δεν έκαναν διακοπές εξαιτίας οικονομικών και επαγγελματικών ζητημάτων.

Επίσης, σημαντικό ποσοστό Γερμανών τουριστών κατήγγειλε ότι σε όλους τους παραθεριστικούς προορισμούς διαπίστωσε, το φετινό καλοκαίρι, αδικαιολόγητα υψηλές αυξήσεις τιμών, εξαιτίας του ευρώ.

Εξάλλου, τουλάχιστον το ένα τρίτο όσων αποφάσισαν να κάνουν διακοπές, έκανε εσωτερικό τουρισμό, σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια, κατά τα οποία 4 στους 5 Γερμανούς έφευγαν το καλοκαίρι στο εξωτερικό.

Παράλληλα, καθώς από την οικονομική κρίση πλήγηκαν περισσότερο οι τάξεις με τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα, άλλαξε και η “χάρτα” των προτιμήσεων των Γερμανών για τους προορισμούς του εξωτερικού. Τρανταχτό παράδειγμα η Ελλάδα, η οποία δεν υπάρχει πλέον μέσα στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς των τουριστών.

Στην 1η θέση της προτίμησης των Γερμανών εξακολουθεί να βρίσκεται η Ισπανία με 12%, έπεται η Ιταλία με 11%, η Αυστρία με 6% και ακολουθούν Ελβετία και Γαλλία με 5%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024