Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας

Θεμέλια για την αρχή μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού μεταξύ των χωρών της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, τέθηκαν στα πλαίσια της τέταρτης Διεθνούς Διάσκεψης, με θέμα `Η […]

Θεμέλια για την αρχή μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού μεταξύ των χωρών της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, τέθηκαν<...> στα πλαίσια της τέταρτης Διεθνούς Διάσκεψης, με θέμα `Η Βουλγαρία: Χώρα των ονείρων`, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σόφια.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του συνεδρίου, εμπλεκόμενοι φορείς με το τουρισμό από κάθε χώρα, συζήτησαν τρόπους μελλοντικών συνεργασιών τους και κατέληξαν, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα της Κρήτης, στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ώστε να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προσέλκυση ξένων τουριστών από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου, η συνεργασία μεταξύ των τουριστικών γραφείων των τριών χωρών, έχει ήδη ξεκινήσει με σκοπό τη
διοργάνωση ταξιδιών αναψυχής σε Αθήνα, Σόφια και Κωνσταντινούπολη για Αμερικανούς και άλλους τουρίστες.

“Οι περιοδείες αυτές είναι έμπρακτη απόδειξη για τις θετικές προοπτικές της συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, η οποία μπορεί όχι μόνο να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες όλων των Βαλκανίων ως ενιαία τουριστική αγορά, αλλά και να συνεισφέρει για τη διεθνή προβολή της εικόνας ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας, που επικρατούν στην περιοχή, μετά τις διενέξεις του πρόσφατου παρελθόντος”, ήταν η κοινή εκτίμηση των ειδικών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας κ. Ντίμιταρ Χατζινικόλοφ, “με 630.000 επισκέψεις, οι Έλληνες έγιναν οι πλέον πολυάριθμοι ανάμεσα στα τέσσερα εκατομμύρια ξένους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία στους πρώτους έντεκα μήνες του 2004″.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024