Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Αθήνα στις πιο χαμηλές θέσεις καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια στην Ευρώπη
Πόλεις της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας κυριάρχησαν στην κορυφή της λίστας

Η Αθήνα στις πιο χαμηλές θέσεις καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη εταιρεία μελετών Mercer, φέτος, πόλεις της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας κυριάρχησαν στην κορυφή της λίστας, κατέχοντας τις 7 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Η Βιέννη είναι το ωραιότερο μέρος για να ζει κανείς, ενώ η Αθήνα υστερεί στον τομέα της ασφάλειας μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο κέντρο, συμπεραίνει η εταιρεία μελετών Mercer, που έδωσε στη δημοσιότητα τον φετινό της κατάλογο με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Η Βιέννη διατηρεί πάλι την πρωτιά, ακολουθούν Ζυρίχη, Οκλαντ, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βανκούβερ. Η Αθήνα του 2011, όμως, βρίσκεται “στο πιο χαμηλό επίπεδο της Ευρώπης” σε ό,τι αφορά την προσωπική ασφάλεια.

Η λίστα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο βασίζεται σε μια ποικιλία παραγόντων, όπως η προσωπική ασφάλεια, η πολιτική σταθερότητα, τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η αναψυχή, η στέγαση και το κλίμα.

Μεταξύ των πόλεων με τη χειρότερη ποιότητα ζωής, το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν αυτό της ασφάλειας. “Το 2011 η Αθήνα κατατάσσεται στην Ευρώπη στις πιο χαμηλές θέσεις του καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια”, επισημαίνει ο Slagin Parakatil, ανώτερος ερευνητής της Mercer. Ταυτόχρονα και το Όσλο έπεσε στην 24η θέση στον κατάλογο για την προσωπική ασφάλεια, μετά τη σφαγή τον Ιούλιο από τον Άντερς Μπράιβικ. Συνήθως βρισκόταν στις πρώτες 15 θέσεις, σύμφωνα με τη Mercer.

Φέτος, πόλεις της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας κυριάρχησαν στην κορυφή της λίστας, κατέχοντας τις 7 από τις 10 πρώτες θέσεις. Καμία αμερικανική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στις 25 καλύτερες πόλεις στον κόσμο. Η Χονολουλού ωστόσο κατατάσσεται ακριβώς κάτω από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ως η 29η καλύτερη πόλη. Το Σαν Φρανσίσκο μαζί με το Παρίσι βρίσκονται στη 30η θέση, ενώ η Βοστόνη κατατάσσεται 36η, λίγο μετά το Ελσίνκι της Φινλανδίας, και λίγο πιο πάνω από το Μιλάνο της Ιταλίας.

Η πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή έχει μειώσει τη βαθμολογία στις περιοχές αυτές. “Το πρόσφατο κύμα βίαιων διαμαρτυριών σε όλη την Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή μείωσε προσωρινά το βιοτικό επίπεδο στην περιοχή”, δήλωσε ο Parakatil. “Οι ξένοι και οι ντόπιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

Αν και η γενική εικόνα είναι αβέβαιη για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, λόγω της οικονομικής και πολιτικής αναστάτωσης, πόλεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φαίνεται ότι θα επωφεληθούν χάρη στην πολιτική σταθερότητα και την στέρεη ανάπτυξη που έχουν. Το Όκλαντ, το Σίδνεϊ, το Ουέλινγκτον, η Μελβούρνη και η Πέρθη βρίσκονται στις πρώτες 20 θέσεις του καταλόγου του 2011 για την ποιότητα ζωής, ενώ η Σιγκαπούρη είναι η ασιατική πόλη με την καλύτερη κατάταξη (25η θέση) στον κατάλογο.

Οι καλύτερες πόλεις όσον αφορά την ποιότητα ζωής σύμφωνα με τη Mercer:
1. Βιέννη, Αυστρία
2. Ζυρίχη, Ελβετία
3. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
4. Μόναχο, Γερμανία
5. Ντίσελντορφ, Γερμανία
6. Βανκούβερ, Καναδάς
7. Φρανκφούρτη, Γερμανία
8. Γενεύη, Ελβετία
9. Βέρνη, Ελβετία
10. Κοπεγχάγη, Δανία

Οι 10 χειρότερες πόλεις στον κόσμο:
1. Βαγδάτη, Ιράκ
2. Μπανγκούι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
3. Ντζαμένα, Τσαντ
4. Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή
5. Χαρτούμ, Σουδάν
6. Σάνα, Υεμένη
7. Τιφλίδα, Γεωργία
8. Μπραζαβίλ, Κονγκό
9. Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού
10. Nouakchott, Μαυριτανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024