Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροβλήματα αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του βουλγαρικού τουρισμού

Προβλήματα αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του βουλγαρικού τουρισμού

Αν και η Βουλγαρία αποκτά όλο και υψηλότερη θέση στη λίστα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ωστόσο, όπως επισημαίνουνοικονομικοί αναλυτές, παρατηρείται στον τουριστικό κλάδο της χώρας το εξής οξύμωρο: από τη […]

Αν και η Βουλγαρία αποκτά όλο και υψηλότερη θέση στη λίστα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ωστόσο, όπως επισημαίνουν<...>οικονομικοί αναλυτές, παρατηρείται στον τουριστικό κλάδο της χώρας το εξής οξύμωρο: από τη μια τα τουριστικά καταλύματα εμφανίζονται φέτος αριθμητικά διπλάσια, σε σχέση με πέρσι, και από την άλλη οι αφίξεις εμφανίζονται περιορισμένες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικότερα, στα πλαίσια δημόσιας συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μπουργκάς, υπό την αιγίδα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Ανελία Νταμιάνοβα, εμπειρογνώμονας του Κέντρου Οικονομικής Ανάπτυξης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη γειτονική χώρα και αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη του, όπως οι ανεπαρκείς υποδομές, η ανεξέλεγκτη δόμηση, προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, κ.ά..

“Γενικά η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη όλων των μορφών του παραδοσιακού και εναλλακτικού τουρισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νταμιάνοβα. Ωστόσο, σημείωσε ότι “η τεράστια δυναμική της περιοχής αναλώνεται στον θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος ενσωματώνει το 98% των εγκαταστάσεων και απολαμβάνει αντίστοιχο ποσοστό των εσόδων από τον κλάδο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024