Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρομοκρατικές επιθέσεις στην Κροατία που πλήττει και τον τουρισμό

Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κροατία που πλήττει και τον τουρισμό

“Οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών είναι στα χέρια τους, εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν”, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η […]

“Οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών είναι στα χέρια τους, εξαρτάται από τις<...> αποφάσεις που θα λάβουν”, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η τρομοκρατική οργάνωση ‘Τρομοκρατικό δίκτυο επιδρομής στην πολιτική’ στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κροατίας HRT, στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό RTL, στις εφημερίδες “Vecernji List” και “24 ώρες”.

Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στο Βούκοβαρ της Κροατίας και προειδοποιεί για επιθέσεις εναντίον πολιτικών, αν οι κροατικές αρχές συλλάβουν και εκδώσουν τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Αντε Γκοτοβίνα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η τρομοκρατική οργάνωση υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Στις αρχές Μαϊου στις διευθύνσεις των ίδιων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών της Κροατίας εστάλη ανώνυμη επιστολή, με την οποία οι αυτοαποκαλούμενοι τρομοκράτες προειδοποιούσαν για κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν συνέβη τίποτα.

Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει αν οι δύο επιστολές σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βούκοβαρ. Στις 20 Μαΐου άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε διαμέρισμα στο Βούκοβαρ, κοντά στα γραφεία μικρού κόμματος της σερβικής μειονότητας και το επόμενο βράδυ άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα κτίρια των τοπικών αρχών στις κοινότητες με σερβικό πληθυσμό Τρπινιε και Μπόροβο, στις οποίες στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές επικράτησε το Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Σερβικό Κόμμα.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Κροατίας Hina, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα της νέας επιστολής σημειώνει ότι η αστυνομία δεν έχει διαλευκάνει καμία τρομοκρατική επίθεση τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Πάντως η εφημερίδα “Vecernji List” στην έκδοσή της στο ιντερνέτ μεταδίδει πληροφορία που προέρχεται από ανεπίσημη πηγή από την κυβέρνηση της Κροατίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι η δεύτερη επιστολή, όπως και η πρώτη στις αρχές Μαΐου εστάλη από τη Σερβία και υποψίες ότι πρόκειται για ιδιότυπο πόλεμο με στόχο την αποσταθεροποίηση της Κροατίας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024