Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΖήτημα χρόνου η επόμενη επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου

Ζήτημα χρόνου η επόμενη επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου

Ζήτημα χρόνου αποτελεί πλέον για το επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, η επόμενη τρομοκρατική επίθεση, καθώς όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίαςτου City του Λονδίνου, κ. James Hart, σε συνέντευξη του […]

Ζήτημα χρόνου αποτελεί πλέον για το επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, η επόμενη τρομοκρατική επίθεση, καθώς όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας<...>του City του Λονδίνου, κ. James Hart, σε συνέντευξη του στους Financial Times “μια επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου είναι αναπόφευκτη, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται μετά τις επιθέσεις του Ιουλίου στη βρετανική πρωτεύουσα”.

Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο κ. Hart, “η αστυνομία έχει διακόψει κατ` επανάληψη `εχθρική παρακολούθηση` κτιρίων της περιοχής χωρίς να έχει κάνει συλλήψεις”. “Κάθε επιτυχημένη τρομοκρατική οργάνωση” πρόσθεσε “παρακολουθεί εκ των προτέρων το στόχο της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε τεθεί υπό τέτοιου είδους παρακολούθηση”.

Εάν κάποιος ήθελε να πλήξει την κυβέρνηση, να τραυματίσει ανθρώπους και να προκαλέσει μεγάλες ζημιές πού αλλού θα χτυπούσε, αν όχι στο οικονομικό κέντρο;, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Hart.

“Το City του Λονδίνου” συνέχισε “αποτελεί στόχο τρομοκρατικών χτυπημάτων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Μετρήστε τις φορές που έχουμε δεχτεί χτυπήματα από την οργάνωση IRA. Νομίζω πως το ερώτημα που γεννιέται για την επόμενη επίθεση δεν είναι το εάν είναι πιθανή, αλλά το πότε θα συμβεί κατέληξε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το City του Λονδίνου, γνωστό επίσης και ως Square Mile, φιλοξενεί τράπεζες, νομικά γραφεία, την Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο, συγκεντρώνοντας καθημερινά αρκετό επιχειρηματικό κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024