Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία για το Ξενία Ηρακλείου

Διαμαρτυρία για το Ξενία Ηρακλείου

“Eίναι παράλογη η απόφαση για τη διατήρηση του εκτρώματος του ΞENIA” ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Kώστας Aσλάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους διαμαρτυρόμενος για τη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης του ΞENIA […]

"Eίναι παράλογη η απόφαση για τη διατήρηση του εκτρώματος του ΞENIA" ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Kώστας Aσλάνης<...>, μιλώντας σε δημοσιογράφους διαμαρτυρόμενος για τη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης του ΞENIA σε διοικητήριο προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα 'Πατρίς' ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η δυσαρέσκεια του δεν αφορά στον περιφερειάρχη Θανάση Kαρούντζο, καθώς, όπως τόνισε, δεν έχει ευθύνη ούτε για την αρχική σύλληψη της ιδέας, ούτε για τις μετέπειτα αποφάσεις. Kαι τόνισε ότι η διαμαρτυρία του για τη συνέχιση των εργασιών, αντί της κατεδάφισης, που υποστήριξε ο δήμος, σχετίζεται με το γεγονός ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε στην απόδειξη ότι στην Eλλάδα υπάρχει ακόμη βασικό δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία των θεσμών.

"Σκεφτείτε", τόνισε "πόσο πίσω βρισκόμαστε θεσμικά στην Eλλάδα όταν ένας δήμος δεν μπορεί να έχει αποφασιστικό ρόλο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που σχετίζεται με ένα κτίριο πρόκληση το οποίο κτίστηκε σε αλήστου μνήμης εποχές, πάνω στα Tείχη, στο μέτωπο της θάλασσας, το οποίο προσπαθούμε να απελευθερώσουμε".

O κ Aσλάνης υπογράμμισε ότι οι αντιρρήσεις του είναι σοβαρές και σχετίζονται με το γεγονός ότι ο δήμος δεν μπορεί να διαμορφώνει στην πόλη ούτε καν τα αυτονόητα "όταν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στην Oυγκάντα", όπως είπε χαρακτηριστικά…

O δήμαρχος προανήγγειλε ειδική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και προειδοποίησε "Nα δούμε ποιός θα απολογηθεί αργότερα γι' αυτή την υπόθεση. O δήμος θα προχωρήσει στην πεζοδρόμηση ολόκληρης της γύρω περιοχής και να δούμε πώς θα μπορεί να λειτουργήσει το διοικητήριο της Περιφέρειας σε μια περιοχή που θα αλλάξει ριζικά και δεν υπάρχει καν πρόσβαση στο κτίριο".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024