Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕφαρμογή του Προγράμματος Silk Road σε 173 κοινότητες Αρμενίας, Ελλάδας, Τουρκίας και Γεωργίας
Τουριστική πολιτική

Εφαρμογή του Προγράμματος Silk Road σε 173 κοινότητες Αρμενίας, Ελλάδας, Τουρκίας και Γεωργίας

Το Πρόγραμμα Black Sea Silk Road Corridor (BSSC) έχει ως στόχο την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης, της διασυνοριακής συνεργασίας, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη σε 173 κοινότητες σε τέσσερις χώρες του Black Sea Silk Road Corridor – την Αρμενία, τη Γεωργία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το πρόγραμμα Black Sea Silk Road Corridor (BSSC) αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης από την ίδρυση και προώθηση των τοπικών υπηρεσιών και προϊόντων στις κοινότητες κατά μήκος της διαδρομής του, μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης στον τουρισμό και την προώθηση των περιοχών αυτών. Ο ορισμός των διαδρομών προωθεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων της αγροτικής απομόνωσης και της φτώχειας σε πολλές περιοχές κατά μήκος της διαδρομής. Οι συνδυασμένοι πόροι των τεσσάρων χωρών είναι η αξιόλογη ιστορία, η φυσική ομορφιά και ο αυθεντικός πολιτισμός- το BSSRC χρησιμοποιεί τους πόρους αυτούς ως δομικά στοιχεία για τη δημιουργία του και τονίζει τα κοινά πολιτισμικά συμφέροντα των κρατών, ενώ τονίζει παράλληλα την ποικιλομορφία τους.

Ο διάλογος μεταξύ των κοινοτήτων ενθαρρύνεται μέσω τεχνολογικής πλατφόρμας επικοινωνίας. Η κοινωνική δικτύωση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς του έργου, με τη δύναμη που έχει να συνδέει τις διαφορετικές κοινότητες σε ένα κοινό δίκτυο αμοιβαίων συμφερόντων.


Το τμήμα της διαδρομής του προγράμματος Black Sea Silk Road Corridor “Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη”.

Ακόμη, σχεδιάζονται σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με το Πρόγραμμα, καθώς θα ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ των μελών των διασυνοριακών κοινοτήτων που θα προσληφθούν για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά συμπόσια. Αυτά θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στην Κοινωνική Δικτύωση και τη χρήση επικοινωνιακών εργαλείων στις εφαρμογές και το portal του BSSRC, σχετικά με τις κοινές εμπειρίες και τους τρόπους προώθησης που οι διασυνοριακές κοινότητες μπορούν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε αμοιβαία επωφελή έργα τουριστικής ανάπτυξης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις προώθησης του BSSRC στις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές τουριστικές βιομηχανίες, στις σχετικές Ενώσεις και τις Αρχές, συμπεριλαμβανομένων των μελών της κάθε κοινότητας. Ακόμη, μια δημόσια παρουσίαση σε κάθε κράτος για το ευρύ κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης. Τα μέλη των κοινοτήτων σε κάθε χώρα και κάθε διασυνοριακή περιοχή θα ενθαρρυνθούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν αυτές τις εκδηλώσεις, για την περαιτέρω ανάπτυξη του διαλόγου και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Σημεία ενδιαφέροντος και μνημεία στο ελληνικό τμήμα του προγράμματος Black Sea Silk Road Corridor

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024