Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕντυπωσιακό και το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών `Κέρκυρα 2007`

Εντυπωσιακό και το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών `Κέρκυρα 2007`

Οι γνώριμοι πλέον στους Κερκυραίους ήχοι των ταχύπλοων σκαφών έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στον όρμο της Γαρίτσας το περασμένο Σάββατο όπου διοργανώθηκε ο αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος […]

Οι γνώριμοι πλέον στους Κερκυραίους ήχοι των ταχύπλοων σκαφών έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στον όρμο της Γαρίτσας το περασμένο Σάββατο όπου διοργανώθηκε ο αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος φουσκωτών σκαφών<...>«Κέρκυρα 2007» και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Jet ski. 31 φουσκωτά σκάφη συμμετείχαν στους αγώνες Ανοικτής θαλάσσης που έγιναν το πρωί του Σαββάτου και στους αγώνες τριγώνου που έγιναν το απόγευμα, με άριστες καιρικές συνθήκες, χωρίς κανένα ατύχημα και παρουσία εκατοντάδων θεατών. Τη διοργάνωση είχε και φέτος ο Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας με την υποστήριξη της ΓΓ Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, της Νομαρχίας Κέρκυρας, του Δήμου Κερκυραίων, της ΑΝΕΔΚ και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Στους αγώνες off-shore (ανοικτής θαλάσσης) πρώτοι στη γενική κατάταξη αναδείχθηκαν οι Ντριτζής και Νικολάου με χρόνο 35:09. Από τα 31 συμμετέχοντα σκάφη τερμάτισαν στον όρμο της Γαρίτσας 27 σκάφη, αφού 4 αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα και αποσύρθηκαν.

Το απόγευμα, στους αγώνες τριγώνου στην καθιερωμένη πίστα της Formula 1 στη Γαρίτσα, πρώτος νικητής της γενικής κατάταξης αναδείχθηκε ο Απόστολος Λιάπης από την Κρήτη.

Οι οδηγοί των σκαφών που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κέρκυρας προέρχονταν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας: από την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Λέρο, την Πάτρα, το Μακρύγιαλο Πιερίας, τη Θεσσαλονίκη ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και σκαφών του ΟΦΣ Κέρκυρας.

Παράλληλα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους καλύτερους αθλητές των jet-ski σε φιγούρες και προσπάθειες που καταχειροκροτήθηκαν. Οι νικητές του Πανελλήνιου πρωταθλήματος jet-ski ανά κατηγορία ήταν:

  • Freestyle: Σαχαρίδης
  • Pro ski 800: Σαχαρίδης
  • Stock 1200: Σαχινίδης
  • Novice 1200: Δαλιάνης
  • Normal 1200: Mαλαματίνης

Oι πολυάριθμοι θεατές που βρέθηκαν στον όρμο της Γαρίτσας παρακολούθησαν επιδείξεις του ιπτάμενου φουσκωτού του Αεραθλητικού Συλλόγου Κέρκυρας, θαλασσίου σκι, τζέτ σκι, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από συγκροτήματα μαζορετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πρωτάθλημα Κέρκυρας των Φουσκωτών σκαφών θεωρείται από τους συμμετέχοντες αλλά και τους δημοσιογράφους που το καλύπτουν κάθε χρόνο ανελλιπώς ως η καλύτερη διοργάνωση του είδους στην Ελλάδα. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των δημοσιογράφων, που κάλυψαν το γεγονός για τις εφημερίδες τα περιοδικά και τον ειδικό τύπο με πανελλήνια εμβέλεια, ενώ συνεργείο του BBC που βρίσκεται στην Κέρκυρα αυτές τις μέρες τράβηξε πλάνα των αγώνων για να τα προβάλλει σε ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στην Κέρκυρα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Νίκος Γεωργιάδης και Νίκος Δένδιας, ενώ η `Αντζελα Γκερέκου έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα. Επίσης, ο ΓΓ της Περιφέρειας Σωτήρης Βόσδου, ο αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και άλλοι επίσιμοι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024