Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Νικητιάδης: Θετικός ο Αύγουστος από πλευράς εσόδων
Συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με τουριστικούς παράγοντες στην Κρήτη

Γ. Νικητιάδης: Θετικός ο Αύγουστος από πλευράς εσόδων

Πολύ καλό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις προβλέψεις και την άσχημη εικόνα που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, τη μείωση των εσόδων, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται στο τέλος Αυγούστου περίπου στο…

Πολύ καλό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις προβλέψεις και την άσχημη εικόνα που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού<...> κ. Γ. Νικητιάδης, τη μείωση των εσόδων, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται στο τέλος Αυγούστου περίπου στο 7%. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Νικητιάδης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, ενώ ανέφερε ακόμη ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009 παρατηρείται άνοδος στις διανυκτερεύσεις σε ποσοστό που αγγίζει το 2%. Ανέφερε ακόμα ότι θα αυξηθεί η τουριστική προβολή της χώρας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει χωρίς να αυξηθεί η δαπάνη.

“Αλλάζουμε στρατηγική, αλλάζουμε στόχους, φτιάχνουμε μια νέα ταυτότητα για την Ελλάδα” είπε ο κ. Νικητιάδης ενώ μίλησε για τηνανάγκη αξιοποίησης του νέου αναπτυξιακού νόμου, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στη χρήση νέων τρόπων επικοινωνίας, καθώς και στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σε ομιλία τους στους τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο των Χανίων, ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας τουρισμού για την Κρήτη. “Στην περιοχή υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, ό,τι κάναμε μέχρι τώρα ήταν το ελάχιστο, ό,τι πετραδάκι και να βάλετε, να ξέρετε ότι θα είναι υπεραξία. Αρκεί να αρχίσουμε να βάζουμε μικρά πετραδάκια”. Τέλος, αναφέρθηκε και στην προοπτική ίδρυσης ΑΕΙ για τον τουρισμό στην Κρήτη.

Στο Ρέθυμνο, ο υφυπουργός συναντήθηκε με φορείς και τουριστικούς παράγοντες του νομού και συζήτησε μαζί τους θέματα και προτάσεις που αφορούν στον τουρισμό. “Πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά και δε δικαιούται κανείς που ασχολείται με τον τουρισμό στο νομό και σε όλη την Κρήτη να μην κάνει βήματα, όπως για παράδειγμα ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, που δημιούργησαν στην Ρόδο”, ανέφερε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ασχοληθούν οι πράκτορες και με τις ηλικίες τουριστών άνω των 55 ετών.
“Όλος ο κοινωνικός τουρισμός που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο λεγόμενος fifty five plus… Σημαίνει 55 ετών και πάνω δηλαδή τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που μεγαλώσανε παντρευτήκανε, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, που δεν έχουν πλέον ανάγκες μεγάλες και υποχρεώσεις, που έχουν τη δυνατότητα να γυρνάνε την Ευρώπη όλο το χρόνο. Σε αυτούς πρέπει να στοχεύσετε και να ενδιαφερθείτε”.

Στην Ισπανία την οποία επισκέφθηκε και έφερε ως άλλο παράδειγμα έχουν οργανώσει διάφορα είδη τουρισμού, συνεργάζονται με ταμεία και προετοιμάζονται συνέχεια για τις επόμενες τουριστικές περιόδους: “Εγώ θα το κάνω αυτά που έμαθα, που είδα και ενημερώθηκα αλλά θα τα κάνω συνολικά για όλη τη χώρα. Εσείς οφείλεται να ασχοληθείτε και σε επίπεδο νομού με όλες τις μορφές τουρισμού”, τόνισε ο κ. Νικητιάδης και έφερε ως παραδείγματα τον Θρησκευτικό τουρισμό και τον οινικό τουρισμό.

Και συμπλήρωσε: “Σε λίγες μέρες κατεβάζουμε νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό… Η πολιτεία υπήρξε μονίμως απούσα σε σχεδιασμό και ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τακτική. Που είναι ο οινικός τουρισμός που είναι οι τουρίστες που θα έρχονται στην Κρήτη να πατάνε σταφύλια, να τρυγούν, να εμφιαλώνουν το κρασί τους. Ελλάδα δεν είναι μόνο τα αρχαία και το Βυζάντιο… που είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Είναι και η σύγχρονη Ελλάδα της σύγχρονης εποχής με τέχνη που αναπτύσσεται από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Έχουμε τέχνη, έχουμε καλλιτέχνες και μάλιστα μεγάλους καλλιτέχνες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024